24. syyskuuta 2015

Keitä me olemme?


Olen miettinyt että pitäisi varmaan kertoa vähän enemmän siitä, keitä me olemme. Millaisia tyyppejä ovat Hoo, M ja Pikku V. Eli esittelyssä meidän perhe.
 
Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, pariskunta, parisuhde, seurustelu, Linnanmäki, kaksituhatta, 2000,
Viisitoista vuotta sitten, vuonna 2000

 
Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, perhe, parisuhde, lapsi, pariskunta, linnanmäki, 2015, kaksituhattaviisitoista,
Kesällä 2015


Aloimme ensimmäisen kerran seurustella M:n kanssa n.14-15 vuotiaina. Silloinen paras ystäväni seurusteli etänä M:n kaverin kanssa, joten he esittelivät meidät toisillemme. Ystäväni ja tämä M:n kaveri olivat tavanneet legendaarisessa Kissin Chatissa, jos muistatte sellaista, minä ainakin muistan. Meidän suhde oli kunnon etäsuhde välimatkalla Lappeenranta Helsinki. Eihän se tietenkään silloin toiminut, oltiin niin nuoria, joten noin vuoden verran soiteltiin. Puhelin laskut olivat tapissa ja koska olen kova puhumaan, niin kukkaroaan varjellakseen vanhempani laittoivat puhelimeeni 20e saldorajan. Treffasimme livenä ensi kertaa Lintsillä, vuosi taisi olla 2000. Tapaamisesta otettiin jopa kuva. Käymme aina silloin tällöin ottamassa Lintsillä samassa kohtaa uuden kuvan. Viimeisimmässä kuvassa Pikku V on jo mukana. Niin se aika rientää.

Kun tulin 2002 opiskelemaan lähemmäs Helsinkiä Järvenpäähän, niin aloimme seurustella uudelleen. Lopulta muutimme asumaan yhteen, menimme kihloihin 2005 ja naimisiin 2008. Ostimme oman asunnon ja lopulta Pikku V astui kuvioihin mukaan 2014. Nykyisin M käy töissä, sekä opiskelee Tradenomiksi. Minä olen hoitovapaalla nuorisotyönohjaajan työstäni ja toistaiseksi kotona pikku V:n kanssa. Päivisin teemme Pikku V:n kanssa juttuja kotona, käymme moikkailemassa kavereita ja aina tiistaina menemme muskariin. Tässä tämä historiikki lyhyesti. Paljon on vuosiin mahtunut, on ollut iloa ja surua, ylä ja ala mäkeä, mutta kaikesta ollaan selvitty yhdessä. Tässä ja näin on hyvä. Hyvä olla yhdessä, juuri näiden ihmisten kanssa. Hyvä meidän perhe!

Mutta nyt vähän yksilö esittelyä.


Hoo 

 

Olen 30-vuotias ja kotoisin Lappeenrannasta. Nykyisin asun Järvenpäässä, mutta toiveissa on muutto Helsinkiin.


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Hanna Poikkilehto, Kuva Suvi Mikkanen, Suvi Helmi Photography
Kesällä 2015


Rakastan: 

- sisustamista, joten kotimme ilme muuttuu suhteellisen usein. Projekteihini pääsee mukaan myös M aina kun tarve vaatii miehistä energiaa (eli aika usein)...
- suklaata, suklaa jäätelöä, suklaa kakkua, SUKLAATA! Ei siitä sitten sen enempää...
- musiikkia, Olen pienestä asti soittanut Pianoa ja laulanut. Asuessani opiskelu aikana asuntolassa tuli musiikin tekeminen myös kuvioihin mukaan.
- Ystävät ovat minulle tosi tärkeitä. Lapsena ja nuorena olin koulukiusattu, joten ystäviä minulla ei kovi montaa ollut. Kun muutin Lappeenrannasta lähemmäs Helsinkiä, niin aloin pikkuhiljaa saada uusia ystäviä, joista on tullut vuosien varrella hyvin rakkaita. Ystävien kanssa hengailu, nauraminen ja maailman parantaminen on jees! 
- valokuvaaminen tuli elämääni pikkuhiljaa. Suvussani on paljon valokuvaajia, joten olen itsekin pitänyt aina kuvaamisesta. Rakastan kauniita valokuvia, joten nyt olen valokuvaus kurssilla, jotta voisin jonakin päivänä olla suht hyvä kuvaamaan. Olemme käyneet usein kuvaamossa kuvattavana, joten haluaisin meidän pienestä perheestä hyviä kuvia muistoksi. Miksi en siis voisi ottaa hyviä kuvia välillä itsekin. Muutenkin kuva voi kertoa enemmän, kuin tuhat sanaa. 
- Sarjat ja leffat, rakasta sarjojen ja leffojen katselua. Jään helposti koukkuun erilaisiin sarjoihin. 
Kauniit asiat. Rakastan kauniita asioita. Koruja, kynsiä, kauniita koteja, laukkuja (joita ostan mielelläni...), kauniita valokuvia, kauniita sanoja, kauniita tavaroita, jne.
- Perhe on minulle hyvin rakas. Ihana M ja ihana Pikku V, sekä ihanat muut läheiset.
- Huumori Kunnon naurut vaan piristää kummasti
- Aamulla pitkään nukkuminen on ihanaa, olen siis niin iltavirkku ihminen. Välillä hankala yhtälö: Aamu unisuus ja lapsi.
- Matkustelu Olen jo pienestä asti halunnut matkustella. Perheeni ei heikohkon rahallisen tilanteen takia lapsuuteni aikana juurikaan matkustellut, joten tämä on ollut aina sellainen suuri unelma. Ensimmäinen matkani lentokoneella oli häämatkamme Thaimaan Phukettiin Marraskuussa 2008. Nyt yritämme tehdä mahdollisimman usein jonkin reissun, tietenkin budjetin sallimissa rajoissa. Menneenä kesänä olimme M:n kanssa Barcelonassa neljä päivää, ihan kahdestaan. Kyllä oli ihana ja rentouttava reissu!
- Oma koti Tämä koti on minulle rakas. Olemme remontoineet sitä rakkaudella ja tehneet siitä meidän näköistä. Onkin todella harmi, ettei tämä voi olla se meidän loppuelämämme koti. Kaksiossa kun on liian vähän tilaa pikku V:n kasvaessa ja mahdollisen toisen lapsen syntyessä.

Rakastaisin varmasti kenkiä, mikäli minulla olisi isompi jalka. Jalkani on kokoa 33, joten lasten kenkä osasto ja erikois liikkeet kutsuvat minua aina, kun pitää ostaa uudet kengät. Välillä katselen kateellisena muiden ihania kenkiä, koska en voi itse sellaisia saada. Jos jalkani olisi isompi, niin minulla olisi varmaan kaapillinen kenkiä. Sinänsä hyvä näin, koska nytkin kenkiä on paljon, niin M ei joudu kenkieni kanssa hermoromahduksen partaalle, kun kengät eivät nytkään meinaa mahtua pieneen tuulikaappiimme.

Inhoan:

- Likaisten astioiden laittamista koneeseen, ällöä! Laitan mielummin jopa likaiset sukat pyykkikoneeseen, kuin likaiset astiat astianpesukoneeseen. Täytän astianpesukonetta kyllä, mutta ällöä se on silti.
- Sotkuista kotia, mutta näin lapseperhe arjessa koti vain välillä on aivan karseassa kaaoksessa.
- Sitä, että jotkut ihmiset (useinmiten samat tyypit) saavat  kommenteillaan olon tuntumaan tyhmältä, tai jotenkin vääränlaiselta.
- Kiirettä, stressiä ja ahdistusta. Olen helposti stressaantuva ihminen. Tietyissä määrin stressi ja kiire on ok, mutta joskus ne ovat elämäni aikana menneet liian koviksi.
- Aikaisia aamuherätyksiä ja liian vähäiseksi jääneitä yöunia.

M

 

Kohta 30 vuotias, kotoisin Helsingin Vuosaaresta. Tällä hetkellä asuinpaikkana Järvenpää

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Mies, Valokuvaus,

 Rakastan:

 - Rauhallisia aamuja ja pitkiä yöunia
- Hyvää ruokaa
- Hyvää kahvia. M onkin hankkinut itselleen erilaisia kahvinkeittimiä, kahvimyllyn ja papuja
-Rullaluistelua
- PC pelejä ja elektroniikan parissa tapahtuvia projekteja.
- Kuntosalilla käyntiä, jos vain joskus sinne kerkeäisi ja saisi aikaiseksi. Pikku V:n syntymän jälkeen aika on ollu kortilla.
 - Konemusiikkia, koska siinä on vain niin hyvät biitit ja bassoa.
- Siistejä vaatteita
- Säänöllisesti malliin leikattuja hiuksia
- Makeaa, kuten pullat, keksit, kakut jne. kaikki käy.
-Pieniä auton korjaus projekteja 
- Ystävien kanssa hengailua
-Perhettäni

Inhoan:

-Sovittujen asioiden tai tapaamisten perumista viime hetkellä.
 - Oliiveja
- Liian roinan keräämistä
-Varaston siivoamista, koska siellä on aina liikaa roinaa
-Örinä Heviä, koska siitä ei saa mitään selvää, se on sellaista puuroa.

Pikku V 

 

Kohta puolitoista vuotias pikku herra. Kotoisin Järvenpäästä.
Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Lapsi, Vauva, Taapero, Ainu pupu,

 

Rakastan:

- Muskarissa käymistä tiistaisin
- Hassuttelua
-Uninallea 
-Äitiä ja iskää
- Uimista ja kylpemistä
- Keinumista leikkipuistossa
- Tanssimista
- Hyvää musiikkia, jonka tahdissa voi jammailla.
- Late Lammasta 
-Eläimiä 
- Puuhailua
- Herra Hakkarais pastilleja
- Elektronisia laitteita, joihin en saisi koskea... Mutta jos tän kerran vain vähän vilkaisen, jos äiti ja iskä ei huomaa?

Inhoan:

- Kuumeen mittaamista
- Komentamista
-Aurinkolasien käyttämistä
- Kun en saa tehdä niinkuin haluan
- Väsyneenä ja nälkäisenä ihoan milloin mitäkin

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Antti Haikola, Perhe, Perhekuvaus, Lapsi, Vauva, Vanhemmuus, isä, äiti,
Meidän perhe syksyllä 2014, kuvaaja Antti Haikola

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Johanna Konu / Joko kuva, Perhekuvaus, lapsi, taapero, isä, äiti, perhe
Huhtikuussa 2015. Kuvaaja: Johanna Konu, Joko kuva


Tällainen on meidän, ihan(a) tavallinen perhe.

2 kommenttia:

  1. Kiva tälläänen esittely, sitä aina miettii että kun näitä blogeja lukee että minkähanlaisia perheitä blogin takaa löytyy, saa jotain mielikuvaa :) Pitäisi joskus itsekkin tehrä.

    Meillä myös omalta äidiltä periytyny tuo kuvaaminen, sillä siis ihan peruspokkari mutta aina jokaisesta tilanteesta on saatava kuva ja huomaan että teen sitä itsekkin. Mutta on se ihanaa myöhemmin katsoa muistoja vuoden takaisista touhuusta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, on ilo kuulla, että postaus oli mukavaa luettavaa. :)

    Kuvia on kyllä ihana katsella. ne tuo mieleen monta hyvää hetkeä ja muistoa. Itse huomaan olevani melkeinpä jo liikaakin kuvaamassa kaikkea, Pikku V ei aina tunnu ihan innostuvan mun kuvaamis yrityksistä.

    VastaaPoista