27. syyskuuta 2015

Meidän kotona: Olohuone

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, ikea, marimekko, pienet kivet, sisustus,olohuone, DIY, lillberg,
Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, lillberg, ikea, marimekko, sisustus, pienet kivet, olohuone, DIY,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, olohuone, sisustus, ikea, DIY, koti,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, olohuone, koti, Lillberg, ikea, Alvar Aalto tuoli 51, DIY, Marimekko, Pienet kivet,

Olohuoneeseemme olemme hankkineet huonekaluja kirppuotoreilta, Ikeasta ja tekemällä itse. Pidämme yksinkertaisesta, suhteellisen modernista tyylistä, jossa on ripaus vanhaa mukana. Väreinä käytämme mustaa, valkoista, harmaata ja aika ajoin vaihtelevaa tehosteväriä. Tällä hetkellä tehsotevärinä on käytetty keltaista, jota löytyy sisustustyynyistä ja sohvan yläpuolella olevassa Pikku V:n ja äidin yhdessä tekemästä taulusta. Taulu tehtiin M:lle isänpäivälahjaksi. 

Musta sohva on Ikean Lillberg vuodesohva ja se on pääosin kestänyt käyttöä hyvin. Ajan kuluessa päliset ja sisätyynyt ovat kuitenkin hieman kulahtaneet, joten ne kaipaisivat päivitystä. Sohvan vieressä oleva ovellinen kaappi on Ikeasta. 


Sisustustyynyinä sohvalla on Marimekon pienet kivet, Casa Stockmanin keltaiset tynynpääliset ja Ikean pääliset. Tyynyjen sisällä on höyhentyynyt, koska ne kestävät käytössä hyvänä ja muhkeina pitkään. Sohvalla on myös M:n työpaikalta lahjaksi saatu villainen valkoinen torkkupeitto.

Puu materiaalina on läsnä olohuoneessamme puurunkoisesa sohvassa, sohvan vieressä olevassa mustassa lipastossa, Alvar Aallon Paimion parantola tuolissa ja Ratian Saaristo kirstussa ja olohuoneen pöydässä. 

Terästä on käytetty sisustuksessa myös suhteellisen monessa paikassa. Terästä löytyy lapuista, pöydästä, tuolin jaloista jne.

Televisiotaso, kaappi ja seinähylly ovat ikeasta, samoinkuin harmaa keraaminen kukkaruukku. Ruukussa oleva palmu on Hoon lapsuudenkodista tuotu ja säilynyt hengissä, monenlaisissa olosuhteissa.

Pihan oven vieressä olleva vanerinen Cajon rumpu on itse tehty. Rumpu tuo tarpeen vaatiessa kaivattua lisä laskutilaa ja sitä käytetäänkin välillä pienen pöydän tapaan. Cajon toimii myös välillä penkkinä, joten se on hyvin käytännöllinen soitin pieneen kotiin.

Olohuoneen harmaa nukkamatto on pehmeä ja lämmin jalana alla. Matto on ostettu kirpputorilta. 
 

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Ikea, Alvar Aalto, tuoli 51, Koti, Olohuone,

Paimion Parantola tuoli on löytö kirpputorilta ja tuolin päällä oleva lampaantalja on lahja ystävältä. Tuolin alla olevat lelulaatikot ovat puuta ja ne ovat löytö kirpputorilta. 

 

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, olohuone, pöytä, DIY, sisustus, Ikea, tuikkukupit, koti, Marimekko, pienet kivet,


Olohuoneen pöytä on tehty itse. Teräksinen runko on vanhasta lehtitelineestä ja pöytälevy vanhasta täyspuisesta ruokapöydän levystä. Levy sahautettiin oikean mittaiseksi, hiottiin ja maalattiin itse valkoisella maalilla.
 

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, sisustus, olohuone, marimekko, pienet kivet, lillberg, ikea,

Olohuoneen pöydällä oleva kynttilä tarjotin on kirpputorilta, tuikkukupit ja tuikut Ikeasta. Tarjottimella on käytetty sisustus elementtinä merisuolaa lapsiystävällisyytensä ja valkoisen värinsä takia.
 Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, olohuone, sisustus, marimekko, pienet kivet,


 Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, olohuone, DIY, koti, sisustus


Harmaa nojatuoli on saatu ystävältä tämän muutettua pienempään asuntoon, jossa tuolille ei ollut enää tilaa. Tuoli tuli kotiimme kulahtaneen vaaleanpunaisena. Tuoli on päälystetty itse harmaalla, kulutusta kestävällä kankaalla. Valkoinen lampaantalja on Ikeasta ja tyyny Stockmannin Casa Stockmann sarjasta.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, olohuone, koti, senkki, glorian koti, sisustus

 Lipasto on ostettu kirpputorilta ja se on rosoisesti ikääntynyttä puuta. Lipastossa viehätti juurikin sen elämää nähnyt rosous, joten pakkohan se oli kotiimme saada. Rakkautta ensisilmäyksellä. Lipasto kätkee sisäänsä meille rakkaita dvd levyjä. Lampun jalka lipaston päällä on ostettu virosta ja lampun valkoinen varjostin on Pentikistä.


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, olohuone, sisustus, koti, glorian koti,

 Laatikot lipaston edessä on ostettu kirpputorilta ja pitävät tallessa sisustuslehdet ja dvd-levyt, jotka eivät mahtuneet mustaan lipastoon.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, koti, sisustus, olohuone, peikonpähkinä,

Pianon päällä olevan valkoisen maljakon Hoo on saanut nuoruudessa lahjaksi sukulaiselta. Maljakossa on peikonpähkinä oksia, joista roikkuu tähtiä. Valkoiset tuikkulyhdyt ovat Party Liten ja ne on saatu viime vuonna joululahjaksi Hoon äidiltä.
 

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, koti, sisustus, olohuone, valaisin,
Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, koti, sisustus, olohuone, lapsiperhe, piano,


Pianon päällä on kaunis teräksinen valaisin, joka on kovassa käytössä. Valaisin on ostettu Sähkötalosta Järvenpäästä. Itse piano on tuotu Hoon lapsuudenkodista, hoon vanhemmat ovat ostaneet sen aikoinaan Hoolle lahjaksi käytettynä. Piano ei ole ehkä kauneuskilpailun voittaja, mutta se on täysin toimiva ja sillä on paljon tunnearvoa.

Kaksiossa tilanpuute on aina ongelma, joten Pikku V:n lelut ovat löytäneet paikkansa Ikean valkoisista, kankaisista laatikoista pianon vierestä.


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, koti, sisustus, olohuone, valaisin, ikea,

Jalkalamppu on kirpputori löytö. Lampun jalka on puuta ja osittain hapettunutta teräsputkea. Lampun varjostin on valkoista muovia. Lampun muoto ja elämää nähnyt olemus vetosi Hoohon niin paljon, että lamppun osto oli varmaa heti, kun hän näki sen.Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, koti, sisustus, olohuone, valokuvakehys, taulu

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, olohuone, koti, sisustus, taapero, lapsi, takka, vuokukivi, piano, Ratia, saaristo kirstu,

Pianon vieressä on Ratian iso Saaristo kirstu, jossa on paikka takkapuille. Kirstun päällä on taulu Hoosta ja Pikku V:stä. Hoo sai taulun kuvan 30-vuotis lahjaksi valokuvaaja ystävältään. Kuvan kehykset ovat Ikeasta. Kirstun päällä on myös kirpputorilta ostetuissa mustissa kehyksissä kortti, jossa on teksti: Suurimmatkin sankarit ponnistavat pienistä sukista.  Tämä taulu on menossa jossakin vaiheessa makuuhuoneen seinälle. Takka on varaava harmaa vuolukivi takka.

Tällainen on meidän olohuoneemme, jossa viihdymme ja joka sopii meidän tyyliimme.

0 kommenttia: