11. syyskuuta 2015

Ruokapöytä tuunauksia

Kyllästyin kesän aikana lopulisesti keittiömme ruokailuryhmään. Pöytä ja tuolit olivat aika tummat ja tekivät tilasta ahtaamman tuntuisen. Keittiömme on pienehkö ja kaipasi lisää vaaleutta, joten idea uudesta pöydästä lähti syntymään. Googletin erilaisia vaihtoehtoja ja silmiini osui pukkijaloilla oleva vaneripöytä. Sellaisen minä halusin. Se oli tarpeeksi yksinkertainen ja vaalea, sekä pöydän koko oli itse päätettävissä sahauttamalla vanerilevy haluttuun mittaan. Pöytä ei tulisi myöskään hirveän kalliiksi ja se olisi helppo toteuttaa.

Pukkijalat ostimme Ikeasta. Olin jo ennen Ikeaan lähtöä varmistanut, että kyseisiä jalkoja löytyy, mutta kun menimme hakemaan niitä oikeasta hyllystä enää yksi jalka oli jäljellä. Kyllä harmitti! Päätin kuitenkin vielä kurkistaa löytönurkan puolelle, jossa odotti yllätys. Siellä oli myynnissä juuri ne haluamani pukkijalat ja vielä oikeassa värissä, eikä hinta päätä huimannut. Jalat maksoivat yhteensä 15 euroa. 

Lerberg pukkijalka, kuva Ikea.com
Levyn päätin tilata Murtoraja Oy:lta Lahdesta, koska he sahasivat levyn oikean kokoiseksi. Meidän ei siis tarvinnut ostaa isoa palaa vaneria, vaan maksoimme vain haluamastamme palasesta. Pöydän kooksi päätimme lopulta 135x80, koska tämän suurempaa pöytää ei keittiöömme oikein mahdu syöttötuolin kanssa. Levylle tuli hinnaksi 33 euroa, joka oli mielestäni halpa hinta pöytälevystä. Levy oli valmiiksi pinnoitettu valkoiseksi molemmilta puolilta, joten säästyimme maalaamisen vaivalta. Levy on 18mm paksu, joka on ihan riittävä, mutta sinänsä se olisi saanut olla ihan hieman paksumpi.
 
Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, Ikea, Keittiö, Keittiönpöytä, Pinnoitettu vaneri, Lerberg pukkijalat, Puustelli keittiöt,
Pöytä valmiina

 
Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, Ikea, Keittiö, Keittiönpöytä, Pinnoitettu vaneri, Lerberg pukkijalat,


 
Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, Artek, Alvar Aalto, 66 tuoli, Ikea, Keittiö, Keittiönpöytä, Stokke Tripp Trapp, Pinnoitettu vaneri, Lerberg pukkijalat, Puustelli keittiöt,
Pöytä ja 66 tuolit


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, Artek, Alvar Aalto, 66 tuoli, Ikea, Keittiö, Keittiönpöytä, Stokke Tripp Trapp, Pinnoitettu vaneri, Lerberg pukkijalat, Puustelli keittiöt,
Pöytä syöttötuolin kanssa


Tällainen siitä sitten tuli, itse pidän kovasti lopputuloksesta. Edellisessä postauksessa mainitsemani 66 tuolit pitäisi siis tuunata ja kunnostaa. Nyt kun pöytä on valmiina ja käytössä, alan kallistua sille kannalle, että valkoisena tuolit näyttäisivät ehkä paremmilta. Syöttötuolimme on musta Tripp Trapp, joten vaikka maalaisinkin nuo 66 tuolit, jättäisin niihin näkyville istuimen mustan päälisen. Tällöin ne sopisivat hyvin yhteen syöttötuolin kanssa. Mitä mieltä olette, kannattaako tuolit maalata valkoiseksi, vai lakata alkuperäiseen kuosiin?
Mitä pidätte keittiömme uudesta ruokailuryhmästä?

11 kommenttia:

 1. Pöydästähän tuli hieno. Minunkin mieslestäni tuolien väriksi sopisi paremmin valkoinen väri.
  Kiva blogi sinulla. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Vielä on tosiaan pohdinnassa tuo tuolien tuleva väri. Vielä ei olla keretty aloittaa tuunaus projektia, joten aika näyttää mitä niille tapahtuu.

  VastaaPoista
 3. Moikka! Mietin samaista pöytälevyä työpöydäksi. Onko pysynyt ryhdikkäänä vaikka onkin vain 18mm paksua? Onko helppo pitää puhtaana ja onko pinnoite valkoinen? Kiitos etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Olen itse oikein yllättynyt siitä, kuinka helppo tuo levy on pitää puhtaana. Voisin melkein sanoa, että ihan lapsiperheen unelma. Mikään aiempi pöytämme ei ole ollut noin helppo. Aluksi nimittäin epäilin, että näinköhän pysyy lapsiperheessä kauaa hyvän näköisenä, mutta yhtään kolhua tai värjäymää ei ole pöytään tullut. Pikku V on syönyt ja tehnyt pöydän ääressä vaikka mitä. Syönyt jopa tomaatti kastiketta ja tomaattia, maalannut sormiväreillä ja paiskonut tavaroita pöydän pintaan, mutta ainakaan näistä toimista pöytään ei ole jäänyt mitään jälkiä. Muutenkin kaikki lika on lähtenyt pinnasta todella helposti irti ihan vain fairylla ja vedellä pyyhkmällä. Mitään ei myöskään ole tarvinnut hinkata irti, että helposti on lika irronnut. Tottahan valkoisessa lika näkyy, mutta niin näkyi meidän edellisessä tummassa pöydässäkin, jossa oli lasi levy päällä. Lasilevyssä näkyi aivan kaikki, varsinkin sormenjäljet ja pöly.

   Väri levyssä on ihan hiukkasen luonnon valkoiseen taittuva, mutta vain hieman. Laitoin siihen äsken päälle valkoisen A 4 paperin ja niissä on ihan hienoinen sävyero. Mutta tämä väri ero ei siis ole kovinkaan iso, että aika valkoinen se on. Mutta jos etsit ihan täysin A 4 valkoista, niin tuossa on kyllä ihan pieni sävy ero, ero on niin hienoinen, että ihan valkoiseksi voisin kyllä kutsua.

   Pöytä on edelleen ryhdikäs, eikä ole alkanut taipua keskeltä.

   Olen edelleen hyvin tyytyväinen tähän meidän pöytään kaikin puolin, että voin kyllä suositella tuota pöytälevyä.

   Poista
 4. Ihana pöytä! Haaveilen olohuoneeseemme juuri samantyyppistä ratkaisua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä oli aika helppo tehdä, joten siitä vain tekemään unelmia todeksi. ;)

   Poista
 5. Mukavan ilmava pöytä. Minä pohdin tässä uuden asuntomme ruokapöytää. Keittiö on sen verran pieni, että sen täytyy olla olkkarissa. Ja olkkari on niin iso, että pöydänkin pitää olle suuri. Ehkä pitääkin miettiä irtojalkoja :)

  Minttu, Kivempi blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos! Meillähän ei siis enää tätä pöytää ole, kun se jäi liian pieneksi meidän kasvavalle perheelle. Oikeastaan harmittaa, koska tämä oli kyllä tosi iihana ja lapsiperheen unelma. Tämänhetkinen pöytä ei kyllä ole yhtään niin helposti puhtaana pidettävä ja hyvän näköinen. Noh, kunhan sen saisi maalattua, tai jotain. Jos ei sekään auta, niin voi olla, että tuunataan meille uusi tällainen, mutta vain vähän isomman kokoinen. Irtojalat voisi olla ihan hyvä ratkaisu. :)

   Poista
 6. Kiva! Tuo onkin näppärä keino saada just haluamansa kokoinen pöytä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli juurikin yksi syy, miksi päätimme tehdä pöydän itse. Muita syitä olivat tietenkin hinta, kun aika halvaksi tämän tekeminen tuli. Toinen syy oli ulkonäkö, se oli vain niin omaa silmää miellyttävän näköinen ratkaisu. Hyvää kevään jatkoa ja kesän odotusta!

   Poista
 7. Moikka, meille on tulossa saman tyyppinen pöytälevy ja samat pukkijalat :) Miten kiinnitit jalat pöytälevyyn vai kiinnititkö mitenkään?

  VastaaPoista