12. lokakuuta 2015

Diy: Nimikyltit WC:n ja kylpyhuoneen pyyhkeille

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että vessassa ja kylpyhuoneessa olisi hyvä olla jokaiselle henkilölle oma paikka pyyhkeelle. Aiemmin jos M:llä ja minulla oli samaan aikaan samanlaiset kylpy pyyhkeet käytössä, niin ne saattoivat vaihtaa käyttäjää, koska kumpikaan ei pystynyt sanomaan, kumpi pyyhe oli ollut itsellä käytössä. Vessassa taas oli vain yksikäsipyyhe, johon kaikki pyyhkivät kätensä. 

Halusin kuitenkin jokaisen pyyhkeille oman paikan, koska edelliset systeemit eivät olleet mielestäni tarpeeksi hygieenisiä ja toimivia. Siksipä päätin toteuttaa päässäni muhineen idean ja tehdä meille persoonalliset pyyhkeiden nimikyltit. Nyt myös ystävämme saivat oman pyyhkeen, niin heidän ei tarvitse käyttää meidän perheen käyttämää pyyhettä.

Aluksi tietenkin ajattelin, että voisin ostaa kyltit valmiina. Kaupasta en kuitenkaan valmiina löytänyt kivoja nimikylttejä. Kaikki myynnissä olevat löytämäni tuntuivat olevan niitä sydämen muotoisia puisia ja juuri sellaisia en halunnut. Näissä versioissa pyyhe myös useimmiten kiinnitetään kylttiin nipsuttimella ja sekään ei tuntunut sopivan siihen, mitä hain. Halusin sellaiset, jotka sopivat tyyliimme ja jotka tulevat suoraan pyyhkeen eteen, tai taakse, eikä kiinni pyyhkeeseen. Lopulta päätin tehdä nimikyltit itse, joka osoittautuikin oikein hyväksi vaihtoehdoksi.

Ostin Järvenpään Taitaville nimisestä askertelutarvikeliikkeestä läpinäkyviä muovisia avaimenperiä, joihin pystyi sisään laittamaan kuvan tai jotain paperia. Avaimenperissä oli takana kolo, johon paperi tulee ja sitten kansi päälle, joten paperi jää kokonaan avaimenperän sisään (hyvä juttu ajatellen kosteita tiloja).

Mietin kuinka saisin nimikylteistä kauniit ja yksinkertaiset, joten lopulta päätin laittaa niihin valokuvat ja takapuolelle käyttäjän nimen. Tulostin nimikyltteihin meidän ottamiamme valokuvia. Käsipyyhe sai käsien kuvan ja meidän perheen jokainen jäsen kasvo kuvansa omaan nimikylttiinsä. Ystävät saivat neutraalin pilvi kuvan ja kuvan päälle tekstin ystävät.  

Muokkasin kuvia ja kuvien kokoa tietokoneella ennen tulostamista tarpeeksi pieneksi, jotta ne mahtuivat pieniin avaimenperiin. Otin teemaksi mustavalkoisen jotta kuvat eivät riitele keskenään, vaan saivat yhtenäisen ilmeen. 

Avaimenperien rinkula oli juuri sopivan kokoinen, jotta sen sai pujotettua pyyhe naulakon koukkuihin. Ja tadaa, näin yksinkertaisella ja helpolla tavalla sain persoonalliset ja mielestäni ihan kauniit pyyhkeiden nimikyltit vessaan ja kylpyhuoneeseen. Meillähän siis kylpyhuone ja vessa eivät ole samassa tilassa, joten tein molempiin tiloihin omat nimikyltit.

Tässä kyltit nyt sitten ovat valmiina:

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, WC, nimikyltit, sisustus, koti, diy
Nimikylttien etupuoli


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, WC, nimikyltit, sisustus, koti, diy,
Takapuolelle tuli nimet, tässä esimerkkinä kädet kyltin takaosa.


Seuraavissa kuvissa nimikyltit ovat oikealla paikallaan, vessan pyyhe naulakossa. Kylpyhuoneessa kyltit ovat vessasta poiketen pyyhkeiden takana, pyyhkeiden käyttämisen helpottamiseksi. Tällöin kylttiä ei tarvitse aina ottaa pois edestä ennen pyyhkeen käyttöä. Kylpyhuoneesta en ottanut kuvia, koska kyltit ovat vessassa ja kylpyhuoneessa lähes samanlaiset, joten eiköhän kuvat vessasta ole ihan riittävät.


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, wc, nimikyltit, sisustus, koti, diy,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, wc, nimikyltit, sisustus, koti, diy,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, wc, nimikyltit, sisustus, koti, diy

Pikku V sai tietenkin myös omalla kuvallaan varustetut nimikyltit, mutta niitä en kuvannut tänne blogiin. Olemme keskustelleet M:n kanssa siitä, että kuinka Pikku V:stä saa laittaa kuvia internettiin (sosiaalinen media) ja päädyimme seuraavanlaiseen ratkaisuun: muuten kuvia voi nettiin laittaa, kunhan naama ei näy. Tässä siis syy, miksi missään blogini kuvassa ei Pikku V:n kasvot näy. Pikku V voi sitten isompana itse ilmaista sen, haluaako hän kuviaan, jossa kasvot näkyvät nettiin, vai ei.

Mutta palaten takaisin aiheeseen, eli nimikyltteihin. Mitäs mieltä olette, eikö tullutkin aika kivat?
 

2 kommenttia:

  1. Tosi kivat ja ihanan persoonalliset ! <3

    Idea oli kyllä kiva, ja ehkä voisin kyhäillä meille joululahjaksi tällaiset : )

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Pitkään pohdin, että millä tavalla pyyhe nimikyltit toteutan, mutta käynti siellä Taitavillessa ratkaisi asian. Sieltä kun löytyi juuri tarkoituksiin sopivat avaimenperät. Eiköhän noita avaimenperiä myydä muissakin askartelutarvikeliikkeissä, tyyliin sinooperissa.

    VastaaPoista