31. lokakuuta 2015

Hyvien sanojen viikko


Tällä viikolla on ollut hyvien sanojen viikko ja mietinkin, että olenko itse sanonut viikon aikana tarpeeksi juuri niitä tärkeitä ja kauniita asioita muille. Usein nimittäin tuntuu siltä, että niitä huonoja ja negatiivisia asioita tulee sanottua paljon useammin arjen keskellä. Itse olenkin yrittänyt parantaa tässä asiassa tämän vuoden aikana, siinä välillä jopa onnistuen. Tässä on kuitenkin minulla vielä paljon parantamisen varaa. Monesti sitä tulee nimittäin ajateltua paljon kauniita asioita toisista ihmisistä, mutta jotenkin niiden sanominen vain jää. Onko se sitten sitä Suomalaista jäykkyyttä, vai mitä, mutta tässä asiassa monen meistä olisi varmasti ryhdistäydyttävä. Vai onko se sitä, että ei kehdata sanoa muille positiivisia asioita, jotta kaverilla ei nousisi vahingossa kusi päähän. Vai ollaanko vain niin arkoja, kun Suomessa ei ole oikeastaan koskaan ollut tapana kehua itseä ja muita. 

Olisi joskus ihana kuulla jotain kaunista. Siksi haluankin tuoda blogiini tämän, vielä käynnissä olevan ja aina niin ajankohtaisen  Hyvien sanojen viikon Facebook sivun linkin. Eli nyt on siis käynnissä hyvien sanojen viikko 26.10-1.11.2015, joten eiköhän kaikki nyt vain sanomaan kauniita ja hyviä sanoja läheisille, työtovereille, puolisolle, lapsille, ystäville ja vaikka kaupan kassalle. Tässä on siis muutama päivä vielä aikaa ilahduttaa muita hyvien sanojen viikon tiimoilta, mutta hienoahan se olisi, jos hyvien sanojen viikko olisi ihan joka viikko. Miten kukaan tietäisi olevansa hauska, ihana, kaunis, komea, tärkeä, rakas, just ihana SÄ, jos sitä ei koskaan kukaan olisi sanonut? Jokainen meistä on omalla tavallaan kaunis, ihana ja riittävän hyvä. 

Muistakaa tietenkin sanoa myös itsellenne niitä kauniita sanoja, koska itseään on melkeinpä helpompi tuomita ja arvostella, kuin muita. Olkaa armollisia itsellenne ja muille. Tässä on itsellänikin vielä suuri kasvun paikka muistaa, että on juuri riittävän hyvä. Riittävän hyvä vaimo, äiti, sisko, tytär, jne. Monia vuosia olen itse ollut itseäni kohtaan hyvinkin kriittinen, mutta pikkuhiljaa olen muuttunut armollisemmaksi. Luulisin että Pikku V:n syntymä ja sen tiimoilta käsitellyt minuuteen liittyvät asiat on pikkuhiljaa muuttaneet omaa ajatteluani itseäni kohtaan positiivisempaan suuntaan. Riittävän hyvä riittää, aina ei tarvitse olla paras. Sinänsä jokainen on paras juuri sellaisena, kuin on.

Kauniit sanat kaunistavat, tekevät onnelliseksi ja iloiseksi. Ne tekevät maailmasta yhden lauseen verran kauniimman paikan elää. Miksipä siis en toisi kauniita ajatuksiani esiin ja kertoisi niitä.

Niin ja sinulle rakas blogini lukia, olet just ihana SÄ!

Terveisin: Just ihana ja riittävän hyvä Mä

P.S Tulipas tästä nyt tällainen kukkahattu täti postaus, mutta menköön tällä kertaa näin.

2 kommenttia:

  1. Joskus on hyvä olla positiivinen kukkahattutäti tässä kliinisessä maailmassa ��, joten you go girl �� Itse pyrin tähän samaan, kehun heti kun aihetta on. Mutta jotenkin suomalaisen, minunkin, on vaikea ottaa kehuja vastaan.. Tästä taitaa aueta toinen blogikirjoitus ��

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista