6. joulukuuta 2015

DIY Joulukranssi


Tein tässä yhtenä päivänä ulko oveemme kranssin. Viikonloppuna Lappeenrannassa sain vanhempieni pihalta koivun oksia, joista olen kehitellyt pieniä sisustus juttuja ja kranssi ulko oveen on yksi näistä. Tässä tulee ohje suhteellisen helppoon ovi kranssiin.

1.Kieputtelin koivunoksien ympärille rautalankaa, jonka avulla sain oksat pyöreään muotoon. Lisäsin oksia työn edetessä, jotta sain kranssiin pituutta ja paksuutta. Aluksi tietenkin lisäsin pituutta ja kun pituus riitti ympyräksi, niin liitin päät kieputtamalla rautalankaa liitoskohdan ympäri, sitten lisäsin vielä paksuutta. Oksien täytyy olla aika ohuita ja taipuisia, jotta ne eivät katkea ja taipuvat helposti. 

2.Lisäsin punaisia helmiä ympäri kranssia myöskin rautalangalla. Helmet ovat olleet kotona kaapin kätköissä monta vuotta ja ajattelin, että tässäpä niille hyvä käyttötarkoitus. Olen saanut helmet jostakin monta vuotta sitten, joten kierrätys meininki. 

3.Nauhan ostin Prismasta ja kieputin sen kranssin ympäri, laitoin solmuun ja sidoin rusetin. 

4.Muovailin valkoiset tähdet Das massasta. Tein massasta ohuehkon levyn leivinpaperin välissä kaulimalla ja paperisen mallin mukaan leikkasin tähdet massasta. Tein vielä yhteen sakaraan reiän mehupillillä ja annoin kuivua. 

5.Kiinnitin kuivuneet tähdet yhdessä sakarassa olevasta reiästä rautalangalla kranssiin. 

Kranssi valmistui muuten ihan nopeasti, mutta Das massa kuivuu todella hitaasti, joten tähtien kuvumista joutui odottelemaan muutaman päivän. Helppo tehdä ja ihan nätti.


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, askartelu, kranssi, Diy,

2 kommenttia:

  1. Kaunis kranssi. Meesillä jäi tänä vuonna kranssi tekemättä. On tyydytty ihailemaan muiden tekemiä täällä blogimaailmassa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Itse en ole aiempina vuosina kranssia jouluksi tehnyt, mutta tänä vuonna sain aikaiseksi.

    VastaaPoista