26. joulukuuta 2015

Joulun viettoa Lappeenrannassa

Kiireinen joulun odotus, adventin aika alkaa olla takana päin. Todella kiireinen joulukuu on ollutkin ja se on selkeästi näkynyt täällä bloginkin puolella hiljaisempana postaus tahtina. Joulukuuhun on mahtunut useammat juhlat ja paljon kiirettä, sekä vaikka minkä näköistä muuta hässäkkää. Nyt kiire on kuitenkin selätetty ja rauha on saapunut meidänkin jouluumme.

Meidän perhe pakkasi auton 23.12 ja suuntasimme viettämmään joulua vanhempieni luokse Lappeenrantaan. Ennen Lappeenrantaan lähtöä kävimme vielä Vantaalla viemässä kynttilän tätini haudalle ja pyörähdimme myös M:n vanhempien luona. Aaton aattona Lappeenrantaan tulomme jälkeen koristelin kuusen, se on minulle vähän sellainen perinne, että aina aaton aatto iltana sen koristelen.

Aatto aamuna söimme joulupuuron, katselimme joulupukin kuumaa linjaa ja saunoimme. Katselimme myös jo perinteeksi muodostuneen lumiukko piirretyn, joka kuuluu minulle tärkeänä osana joulun tunnelmaa. Saunan jälkeen söimme jouluruokia, jotka äitini oli valmistanut pääosin itse ja hyvää se tosiaan olikin, niinkuin muinakin jouluina. Pukkikin kävi ja saimme kaikki paljon lahjoja, Pikku V tietenkin eniten. Itse sain lahjaksi hopeiset korvakorut, kaulakorun, peiton, kaksi kirkasta kastehelmi tuikkua, tuikkuja, tummaa suklaata, saippuaa ja bodyshopin tuotteita ja kaksi disneyn dvd levyä. Kai minä sitten olen edes vähän ollut kiltti tänä vuonna, kun minua näin ruhtinaallisesti muistettiin. Pikku V sai lakanoita, tyynyn, tyynyliinoja, puisen junan, puisen traktorin, muovisen puimurin, keittiö väline sarjan, eli kattiloita ja muita välineitä, useita kirjoja, värilidut ja paperi lehtiön, sekä vaatteita ja pehmolelu ihaan. Pukin käynnin jälkeen nautimme kahvit ja hengailimme, sekä illalla pelailimme carcassonnea. Pukki oli veljeni ystävä, joka oli pukkina meillä myös viime vuonna. Pukkeilun jälkeen hän kävi vaihtamassa pukin kuteet pois ja jäi kahvittelemaan kanssamme.

Joulu alkaa pikkuhiljaa olla takana päin. Nyt on syöty paljon joulu ruokia, availtu lahjoja ja nähty myös sukulaisia. Onneksi tässä on kerennyt myös levätä ja viettää aikaa nukkuen, saunoen ja pelaten lautapelejä. Huomenna palailemme hetkeksi takaisin arkeen ja kotiin. M menee vielä väli päiviksi töihin, ennen Uuden Vuoden juhlintaa.


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, joulu, joulupukki, taapero

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, joulu, joulupukki, taapero,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, joulu, taapero, äiti, pehe, joululahja,
Oikein ihanaa joulua kaikille täältä meiltä!

0 kommenttia: