14. tammikuuta 2016

Asunto haaveita


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, muutto, koti, new home, asunto,


Olen jo pidemmän aikaa halunnut muuttaa isompaan asuntoon, mutta asia ei vain jotenkin ole edennyt mihinkään suuntaan. Nyt olemme kuitenkin ajatelleet vakavasti, että pakkohan tästä asunnosta on muuttaa suurempaan. Viime kesänä arvioitimme välittäjällä asuntomme ja haimme jo lainaa (ja saimme sitä), mutta siihen se sitten jäikin. Nimittäin katsoimme tuolloin, että Järvenpäässä oli yli 40 kaksiota myynnissä, joten ajattelimme, että siihen sumaan on enää turha yrittää asuntoaan myyntii laittaa. 

Tällä hetkellä kaksioita ei niin paljon ole myynnissä Järvenpäässä, että josko nyt sitten jo saaitaisi rattaat tässäkin asiassa pyörimään. Nyt sitten haemme lainaa eri pankeilta uudelleen ja toivomme sitä myös saavamme. Sinänsä mikään ei ole muuttunut ja saimme silloinkin ihan ok laina tarjouksia, että uskoisin ja toivon että nytkin saamme.

Ongelmaksi tässä asunto asiassa on nyt muodostunut erilaisten toiveiden ja haaveiden, sekä realismin yhdistäminen. Lähinnä se, että sijaitseeko tuleva asuntomme Helsingissä vai Järvenpäässä. Tässä realismi puuttuu peliin, nimittäin Helsingistä en koskaan saa niin isoa ja hyväkuntoista, sekä hyvällä paikalla olevaa asuntoa, kuin täältä Järvenpäästä voisin saada. Haluaisin 4-5 huonetta ja keittiön, jotta tilaa riittäisi useammallekin hengelle. Asumismuotona kävisivät rivitalo, paritalo tai omakotitalo. Järvenpäässä tämä olisi mahdollista, mutta ei Helsingissä. Tai olisi se mahdollista, mutta asunnot joihin meillä olisi mahdollisuus ovat Helsingissä huomattavasti pienempiä, vanhempia, huonommalla sijainnilla, sekä niihin joutuisi tekemään enemmän remonttia. Ei minulla sinänsä ole remontoimista vastaan mitään, mutta kovin isoa remonttia meillä ei ole resursseja tehdä. Tottakai jokaiseen asuntoon joutuu jotakin remonttia vähän tekemään ja se onnistuu, mutta kylpyhuone ja keittiö remontit jättäisin nyt suosiolla muiden huoleksi. Tässä asunnossahan olemme tehneet aika paljon remonttia, joten se kyllä onnistuu, mutta nyt ei vain jaksaisi alkaa remontoimaan uutta asuntoa kokonaan. Tähän muuttaessa meillä kun ei ollut vielä lasta, niin remontin tekeminenkin oli helpompaa.

Helsingissä asumista taas puoltaisi se, että siellä olisi helpompi kulkea julkisilla ja voisimme mahdollisesti luopua toisesta autosta. Helsingissä myös tapahtuu enemmän ja on enemmän toimintaa kotona oleville äideille. Sinänsä onhan täälläkin toimintaa kotona oleville äideille, mutta kaikki tapahtumat, kiinnostavat näyttelyt, vauva kinot, jne. ovat Helsingissä. Pikku V:n toiset isovanhemmat asuvat myös Hellsingissä, joten heidän näkemisestään tulisi helpompaa. 

Nyt joudumme siis valitsemaan sijainnin ja neliöiden välillä. Jotenkin olen aina halunnut reilusti tilaa ympärilleni ja isomman asunnon. Tässä pienessä on nyt kituutettu jo aika pitkään, mutta kyllä ne lisä neliöt on vain musiikkia korvilleni. Vaikeaa tehdä tällaisia päätöksiä. Pitkään olin sitä mieltä, että me muutetaan ehdottomasti Helsinkiin, mutta nyt en ole siitä enää ihan niin varma. Olemme nimittäin käyneet katsomassa muutamaa todella ihastuttavaa kotia täältä Järvenpäästä ja tiedostan sen, että Helsingistä me ei voitaisi koskaan saada mitään vastaavaa. On tämä aika kinkkistä!

Toivottavasti me nyt saataisiin lainaa, asunto myyntiin ja myytyä, sekä löydettäisiin se uusi unelmiemme koti jostakin.

0 kommenttia: