11. tammikuuta 2016

Muutoksia kotona


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, lapsi, taapero,
Ensimmäinen yö ilman pinnasängyn laitaa ja hyvin uni maistui.


Kylläpä lapsi kasvaa nopeasti! Meillä on nyt siirrytty muutamaan uuteen järjestelyyn, koska Pikku V alkaa olla sen verran iso ja painava poika, että äidillä on työ ja tuska olla kokoajan nostelemassa ja kantamassa. Päätettiin sitten helpottaa vähän tätä arkea ja ottaa Pikku V:n sängystä laita pois. Ostimme Ikeasta sängyn reunaan tuon reunan korokkeen, jotta Pikku V:llä olisi hieman turvallisempaa nukkua ja että hän ei niin helposti putoaisi sieltä lattialle. 

Vajaa viikko on nyt näin menty ja hyvin on toiminut. Pikku V on opetelut menemään ja tulemaan sängystä aamulla pois itse. Toistaiseksi hän ei vielä ole lähtenyt keskellä yötä karku matkoille sängystä ja kertaakaan häntä ei ole illalla sänkyyn tarvinnut palauttaa, vaan kun illalla on sänkyyn menty, niin siellä on pysytty. Sitä sitten odotellessa, että milloin Pikku V tajuaa sen, kuinka kivaa voikaan olla kun voi karata sängystä kerta toisensa jälkeen... Varmuuden vuoksi olemme kuitenkin pitäneet makuuhuoneen oven öisin kiinni, jotta pikku karkulainen ei tilaisuuden tullessa lähde pidemmälle reissulle.

Toinen muutos oli se, että hankimme keittiöön Pikku V:lle oman pienen pöydän ja tuolin, jossa hän ruokailee. Pöytä on tietenkin keittiön pöytämme vieressä (keittiön pöydässämme kiinni), joten Pikku V tavallaan ruokailee samassa pöydässä kanssamme, mutta vain vähän matalammalla. Hän pääsee tuoliin ja tuolista pois itse, joten minun ei tarvitse aina olla nostamassa häntä ruokailemaan. Pöytä on Ikeasta ja tuoli on M:n vahna tuoli, jota hän on pienenä poikana käyttänyt. Ajatuksenani on, että kun meillä joskus tulee olemaan isompi asunto, niin tuo pöytä ja tuoli tulee Pikku V:n omaan huoneeseen, joten tässä oli itselläni tällainen pidemmän tähtäimen suunnitelma, että pöytä ja tuoli tulivat pidempiaikaiseen käyttöön.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto


Kolmas muutos oli se, että aloin pestä Pikku V:n peppua kylpyhuoneessamme niin, että hän seisoo. Enää en siis nosta häntä istumaan vessamme lavuaarin reunalle ja pitele siinä pepun pesun ajan. Hän myös itse kävelee tuettuna kylpyhuonesta pois pepun kuivaus ja vaipan laitto paikalle.

Kyllä on helpottanut arkea nämä pienet muutokset ja vähentäneet sitä kokoaikaista kantelua ja nostelua. Muutama päivä näitä treenattiin ja haettiin hyviä toiminta muotoja, mutta hyvin on alkanut toimia nämä mutokset. Niin, todettakoon tässä nyt vielä, että Pikku V ei vieläkään kävele, joten sitä kantamista on ollut aika reilusti, joten nämä muutokset nyt vähän helpottavat arkea. Kävelevän lapsen kanssahan ei tällaisiin viritelmiin tarvitsisi edes ryhtyä mutta kun tilane on nyt tämä ja lapsi kasvaa... Äiti vain ei kasva samassa suhteessa.

0 kommenttia: