12. maaliskuuta 2016

Asunnon myynti ja itse tehdyt DIY taulut


Minun piti kertoa teille tässä tulevassa postauksessa raskaus juttuja, mutta nyt ne sai vielä väistyä polttavamman asian tieltä, josta halusin teille kertoa. 

Torstai iltana ja perjantai aamuna meillä elettiin hyvin jännittäviä hetkiä, nimittäin olimme saaneet tarjouksen asunnostamme keskiviikko iltana. Torstaina illalla pääsimme ihan puhelin neuvotteluihin asti. Tarjouksia vaihdettiin puolin ja toisin, kunnes lopulta pääsimme  meille suhteellisen hyvään hintaan, johon pystyisimme myymään. Lopulta tämän ostaja pariskunnan mies kuitenkin löi jostakin kumman syystä jarruja päälle ja hän tarvitsi lisää aikaa pohtia viimeisen tarjouksen hyväksymistä. Välittäjän kanssa he sopivat, että perjantai aamuna he ilmoittavat päätöksestään. Kyllä oli jännittäviä hetkiä ja jännittävä yö. Aamulla välittäjä soitti, että tämä pariskunta hyväksyi tämän viimeisen tarjouksen ja meidän asuntomme on nyt käytännössä myyty. 

Meillä itsellämme on jo seuraava asunto ollut katsottuna valmiiksi ja siitä tarjoukset tehty ja hyväksytty. Odottelimme siis vain sitä, että joku ostaisi tämän meidän asuntomme. Näyttöjä meillä kerkesi tämän vähän päälle kuukauden aikan, kun asuntomme oli myynnissä, niin olla aika monia. Näyttöjä oli joka viikko kaksi - kolme kappaletta, joten olemme saaneet olla monta kertaa viikossa siivoamassa uutta näyttöä varten. Viimeisen kuukauden aikana onkin tuntunut, että elämämme on pelkkää siivoamista ja näyttöihin valmistautumista. Onkin siis aivan ihanaa nyt, kun tämä rumba loppuu ja pääsemme muuttamaan uuteen kotiimme.

Ensi viikolla meillä on kosteusmittaukset molemmissa asunnoissa, eli tässä ja siinä meidän tulevassa ja jos niissä on kaikki kunnossa, niin kauppa kirjat kirjoitetaan ennen pääsiäistä. Me muutetaan! Me saadaan lisää tilaa! Pikku V saa oman huoneen! Mä pääsen sisustamaan uutta kotia! JEE! 

Uusi asuntomme on kaksikerroksinen paritalon puolikas. Asunnossa on 5h, keittiö, kodinhoitohuone, vaatehuone, 2x wc (toisessa on myös suihkukaappi), sauna, kylpyhuone, lämmin varasto ja kaksi autopaikkaa. Neliöitä on 100, mutta koska yläkerrassa on vinot katot, eikä neliöitä voi laskea vasta kun huonekorkeus on 160cm, niin kokonaisuudessaan asunnossa on neliöitä 111,5. Talo on rakennettu vuonna 2007, joten ihan hirvittävän suurta remonttia siihen muuttaminen ei vaadi, mutta kyllä siihenkin joutuu jotakin pientä remppaa tekemään ennen muuttoa. Tästä 60 neliön kaksiosta kun muuttaa puolet isompaan, niin kyllä tuntuu siltä, että tilaa on vähäksi aikaa ihan reilusti.

Piha tulevassa asunnossamme on myös isompi, kuin tässä kaksiossa, joka on lapsen kannalta hyvä juttu. Asuntojen välille on myös tehty hallinnanjako sopimus, joten kumpikin asunto vasta omista kustannuksistaan ja kuluistaan, eli vähän kuin asuisi omakotitalossa. Naapurissa, eli seinän takana asuu lapsiperhe, jolla on ilmeisesti kolme poikaa. Pojat ovat suht samoja ikiä Pikku V:n kanssa, joten toivottavasti Pikku V saa heistä tulevaisuudessa mukavia leikkitovereita. 

Aluksi kun asuntomme oli myyty, niin jonkinlainen haikeus valtasi mielen ja muutama kyynelkin tuli vieräytettyä. Jotenkin tähän kotiin on jollakin tasolla hyvi kiintynyt, koska tähän on nähnyt niin paljon vaivaa. Tämän me olemme itse remontoineet ja laittaneet meille hyväksi. Pikkuhiljaa huomaan kuitenkin innostuksen kasvavan ja olenkin jo ihan fiiliksissä tästä mahdollisuudesta tehdä uudesta asunnostamme meidän uusi KOTI!

Tähän loppuun kerron vielä, kuinka valmistelimme kotimme myymistä varten. Me olimme remontoineet kotiamme huolella, joten mitään kovin suuria toimenpiteitä ei asuntomme myyntiin laittaminen aiheuttanut. Seuraavanlaisia muutoksia teimme:

1. Hankimme varaston, johon tyhjensimme kaiken liian tavaran kaksiostamme, jotta saimme saunan lauteet tyhjäksi ja muutenkin vähennettyä tavaroita. Kolme ihmistä kun asuu kaksiossa, jonka säilytys tilat ovat vähäiset, niin sitä tavaraa oli paljon. Muutenkin kun nyt ei vauva tavaroita jne. oikein viitsi kiertoon laittaa, kun tämä toinen pikkuinen toivottavasti näkee päivänvalon elokussa.

2. Siivosimme hyvin. Siivosimme vielä paremmin, kuin mitä yleensä. Kävimme muun siivouksen lisäksi läpi myös sellaisia paikkoja, jotka eivät kuulu meillä ihan viikko siivoukseen. Vaihdoimme tietenkin lakanat, pyyhimme pölyt, imuroimme, pyyhimme lattiat, pyyhimme kaappeja sisältä ja ulkoa, pesimme ja puunasimme. Petasimme siististi ja laitoimme koriste tyynyt makuuhuoneessa ja olohuoneessa ojennukseen. Katsoimme että asunto näyttää ja haisee hyvältä, puhtaalta, raikkaalta ja siistiltä.

3. Tuuletimme asunnossamme.

4. Hankimme kukkia keittiön ja olohuoneen pöydille. Käytimme välillä tulppaaneita ja välillä ulkoa haettuja vihreitä oksia.

5. Laitoimme kaikki valokuvat ja liian henkilökohtaiset esineet pois näkyviltä. Valokuvat vaihdoimme itse wordilla tekemiini tauluihin. Tässä muuten helppo diy, kuinka saada itsetehtyjä tauluja seinälle piristykseksi, tai vaikkapa muuttoa varten vähällä rahalla ja vaivalla. Tarvitaan vain valkoista A4 paperia, tulostin, tietokone, Wordi ja paljon luovuutta. SItten vain luovuutta peliin ja suunnittelemaan Wordilla erilaisia kuvioita ja tekstejä paperille, tulostus, leikkaus ja kehystys. Sitten vain lopputulokset sommiteltuna kokonaisuutena seinälle. Meillä lopputulos näytti tällaiselta:

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, Diy, askartelu, sisustus taulu,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, Diy, askartelu, sisustus taulu


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, diy, askartelu, sisustus taulu

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, diy, askartelu, sisustus taulu,

 
Tässä vielä muutama kuva näyttöjen ajalta.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, lillberg, marimekko, pienet kivet, olohuone, koti, sisustus

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, koti, sisustus, tulppaani,
 

3 kommenttia:

 1. Paljon onnea uuteen kotiin!♥♥
  ja ihanat taulut♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Osa noista tauluista päätyy varmaankin käyttöön Pikku V:n tulevaan huoneeseen uuteen kotiin muuttaessamme. Nythän ne oli valokuvien tilalla eteisen seinällä, kun kaikki henkilökohtaiset asiat piti laittaa pois näkyviltä. Mutta on niille onneksi tiedossa jatko käyttöäkin, kun ovat ihan kivan näköisiä.

   Poista
 2. Jee, onnea! Minne päin muutatte? Lähelle vai kauemmas?

  VastaaPoista