17. maaliskuuta 2016

Kosteusmittauksia ja löytöjä uuteen kotiin


Tänä aamuna meillä oli asuntojen kosteusmittaukset, ensin tässä meidän asunnossa ja seuraavaksi siinä, jota olemme ostamassa. Kummassakaan kosteusmittauksessa ei havaittu mitään poikkeavaa, joten siltä osin tämä asunnon myynti ja seuraavan osto ovat kunnossa.

Ensi viikolla kirjoitamme sitten molempien asuntojen kauppakirjat. Tästä innostuneena uskalsin tehdä muutamia ostoksia tänään uutta kotiamme varten. Mitään kovin kallista en vielä uskalla ostaa, ennen kuin kauppakirjat on allekirjoitettu, mutta nyt jotain pientä kuitenkin. Kävin siis tänään kirppiksellä tekemässä löytöjä. Ostin meille yhden valkoisen valaisimen, joka todennäköisesti tulee Pikku V:n huoneeseen. Löysin myös korin toseen vessaan, johon tulee vessapaperirullat. Kolmantena ostin meille (kylläkin ihan kaupasta) Vessapaperirulla telineen toiseen vessaan. 

Tänään kun kävimme tulevassa kodissamme niin huomasin, että muistikuvani keittiöstä olivat hieman toisenlaiset, kuin millainen se on todellisuudessa. Myös kuvat jotka meillä asunnon keittiöstä ovat, niin hieman poikkeavat siitä mitä keittiö on luonnossa. Tästä johtuen sellainen remontti, jota olin asunnon keittiöön ajatellut, ei ihan sellaisenaan toteudu. Tässäpä  minulle siis uusi pähkinä purtavaksi. Olin jo nimittäin mielessäni suunnitellut koko remontin, joten se menee nyt aikalailla uusiksi. Mitään massiivista koko keittiön uusintaahan me ei pystytä rahallisista syistä tekemään, mutta jotenkin sitä keittiötä pitäisi kohentaa. Noh, jää nähtäväksi mitä lopulta keksin. 

Katselimme myös vähän asunnon seiniä ja totesin maalaamisen tarvetta olevan todennäköisesti enemmän, kuin olimme aluksi ajatelleet. Tähän onneksi ihana ystäväni lupautui tulemaan avuksi. Ystäväni omaa ihan maalari koulu taustaa, niin saamme ihan ammattilaisen apua. Kyllä tela ja pensseli meidänkin kädessä siis pysyy ja paljon olemme remppaillee ja maalailleet, mutta nyt niitä seiniä vaan on huomattavasti enemmän ja aikaa vähemmän, kuin ennen, joten apu tulee tarpeeseen.

Asunnossa ei ole mikroaaltouunia ja koska tämän meidän vielä omistamamme asunnon mikro on integroitu, niin joudumme hankkimaan sinne uuten asuntoon jonkun väliaikaisen ratkaisun. Tarvitsemme nimittäin rempan ajaksi ja hetkeksi sen jälkeen jonkun mikron, ennen kuin saamme siihen sen kunnon integroidun mikron hankittua. Kun tässäkin on sitten ne omat koukeronsa. Ostan mikron ja Induktio lieden keittiöön todennäköisesti kummini kautta Puustellista, joten niiden toimitukseen asunnollemme menee hetki. Myöskin asunnon kaappien ja kodinkoneiden koko vaikuttaa tähän hankintaan, joten ne voidaan ostaa vasta, kun pääsemme ottamaan asunnolle tarkempia mittoja. Tällöin kuitenkin jo olemme siellä pitkiä aikoja remppailemassa ja mikro tulee todellakin tarpeeseen. Päätin että tästä väliaikais ratkaisusta en ihan kauheasti viitsi maksaa, kun se ei kauan tule meillä mikron virkaa ajamaan, joten katselin tänään meille tori.fi:stä mikroa. Otin useampaankin myyjään yhteyttä, mutta ne kaikki kiinnostavimmat mikron olivat jo joko myyty tai varattu. Lopulta kuitenkin löysin meille ihan ok mikron Mäntsälästä. Olisin halunnut rosterisen, koska siellä asunnossa kaikki kodinkoneet ovat rosteriset, mutta jouduin kyllä nyt tyytymään valkoiseen. Mutta parempi se mikro on valkoisena, kuin ei mikroa ollenkaan.

Tästä se lähtee pikkuhiljaa liikkeelle tämä uuden kodin tekeminen meidän kodiksi. Minä tässä matkan varrella laittelen sitten kuvia rempoista ja muusta sisustamisesta tänne blogiin. Tässä vielä muutama kuva tämän päivän ostoksistani.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, sisustus, koti

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, wc, sisustus, koti,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, sisustus, koti,

0 kommenttia: