21. huhtikuuta 2017

Helmi 8 kuukautta

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. Lapsi, 8 kuukautta, Vauva, ulkoilu, keinuminen
Ekaa kertaa keinumassa ja se oli Helmin mielestä hauskaa

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. 8 kuukautta, Lapvi, Vauva, Lapsen kehitys, Söpö
Söpöllä tytöllä söpöt sukkahousut

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. 8 kuukautta, lapsen kehitys, lapsi, ruokailu,
Söin itse lusikalla ensi kertaa.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. 8 kuukautta, Lapsen kehitys, Lapsi, Vauva, Banaani, Kiinteiden maistelu, Sormiruokailu
Helmin eka banaani, eli banaanin maistelua sormiruokaillen

Saippuakuplia olohuoneessa. blogi. 8 kuukautta, Lapsen kehitys, Lapsi, Vauva, Imetys, Syli
Maitoa ja läheisyyttä

Kauppakeskuksessa oli jännää


Meidän ihana Helmi neitokainen on jo päälle 8 kuukautta vanha. Päätinkin nyt tulla kertomaan teille, että millainen pikku prisessa se meidän Helmi nyt kahdeksan kuukautta vanhana on. Kahdeksankuukautis neuvolaan olemme menossa vasta ensiviikolla ja siitä kirjoittelen sitten toisen postauksen.

Helmi on pääosin hyvin iloinen ja hymyilevä neiti, mutta omaa aika vahvan temperamentin. Helmi kyllä kertoo huutamalla, jos joku ei mennyt hänen haluamallaan tavalla, tai että palvelu pelaa liian hitaasti.

Helmi oppi päivää ennen 8kk täyttymistä kääntymään selältä vatsalle. Onneksi oppi. Kerkesin jo muutamaan otteeseen miettimään, että eikö se neiti meinaa ollenkaan kääntyä. Olimme neuvolastakin saaneet jo lähetteen fysioterapeutille tämän kääntymisen takia. Onneksi hän nyt sitten alkoi kääntyillä ja fysioterapeuttikin oli tyytyväinen.

Helmi tykkää sormiruokailla. Kurkku, maissinaksut, näkkileipä, ruisleipä ja vaalea paahtoleipä uppoavat sormiruokana oikein hyvin. Makaronikin oli ihan jees Helmin mielestä, joskin antamamme makaronit olivat ehkä liian pieniä syötäväksi itse. Seuraava kokeilu makaroneilla kokeillaankin isomman kokoisilla makaroneilla, jotka on helpompi ottaa nyrkkiin.

Kiinteitä meillä syödään hyvin ja maisteltujen ruoka-aineiden lista senkun kasvaa kasvamistaan. Meillä syödään jo seuraavia ruokia: Porkkana, bataatti, kukkakaali, kaura (kaurapuuro), omena, luumu, päärynä, mango, ruusunmarja, ruis (leipänä ja puurona), mustikka, kurkku, kesäkurpitsa, vadelma, peruna, maissi, vehnä, persikka, banaani, mansikka ja kana.

Helmin päivärytmi on aika säännöllinen. Hän nukkuu kahdet päiväunet, ensimmäiset lyhyemmät aamupäivällä ja toiset useamman tunnin pituiset päivällä. Päivä rytmittyy ruokailujen ja unien mukaan. Ruokailut ovat muun perheen kanssa samaan aikaan neljästi päivässä niin, että imetän Helmin yleensä ennen muuta ruokaa. Rintaa Helmi syö vielä n. viisi- kahdeksan kertaa päivällä ja 1-2 kertaa yöllä. Imetykset ovat kestoltaa hyvin vahtelevia, välillä Helmi käy vain pikaisesti naukkaamassa, eikä jaksa keskittyä imemiseen. Aamuisin, päikkäreiltä herättyä, juuri ennen nukahtamista illalla ja öisin imetykset ovat yleensä pidempiä. Pidempiä imetys kertoja ovatkin selkeästi ne kerrat, kun Helmillä on tosi kova nälkä, tai että häiriötekijöitä ei ole ympärillä liikaa.

Helmi 8 kk lyhyesti:

 

Rakastan, Osaan ja teen mielelläni


- Vien tavaroita suuhun ja pyörittelen niitä kädestä toiseen. Tutkiskelen tavaroita
- Pyörin lattialla kellonviisarina
- Käännyn selältä vatsalle
- Selällään lattialla viihdyn vain hetken, kyljellään hengailen, mutta nopeasti käännyn kyllä vatsalleen. Kaikki kiinnostavahan nimittäin tapahtuu vatsallaan ollessani.
- Naureskelen ja hymyilen paljon
- Hassuttelen mielelläni
- Juttelen paljon omalla vauva kielelläni
- Taputtelen pöydän pintaa leluilla ja käsillä. Alan taputella pöydän pintaa mukana, kun joku taputtelee
- Tykkään syödä sormiruokaa
- Rakastan keinumista
- Unipupu Pilvi on ihana
- Poden vahvaa eroahdistusta
-  Olen seurallinen ja pirtsakka tyttö
- Olen kokeillut lusikalla syömistä itse ja lusikan käytön idea minulla on jo selkeästi mielessä. Ruokaa sain lusikalla jo ihan suuhunkin asti.
- Nostan vatsalla ollessa peppua ja suorilta käsiltä rintaa ylös lattiasta
- Viihdyn nykyisin lattialla vatsallani lelujen kanssa ja veljen seurassa. Selällään lattialla viihdyn vain hetken, kyljellään hengailen, mutta nopeasti käännyn kyllä vatsalleen. Kaikki kiinnostavahan nimittäin tapahtuu vatsallaan ollessani.
- Työnnän itseäni välillä taaksepäin ollessani vatsallani lattialla.
- Kitisen, märisen ja ja lopulta itken, kun joku ei mene niin kuin haluaisin
-Olen hirmu kiinnostunut veljeni leluista ja niihin käsiksi pääseminen on huisin jännää. Tästä veli ei kyllä tykkää yhtään. 

En pidä näistä ja harjoittelen vielä näitä:


- En halua enää olla makailevissa asennoissa, esim. sylissä.
- En ihan vielä osaa ryömiä, kontata tai nousta tukea vastaan seisomaan. 
- Pinsetti otetta opettelen vielä.


Tällainen aivan ihastuttava, kahdeksan kuukautta vanha pieni neitokainen meillä asustaa.

xx

Hanna

6 kommenttia:

 1. Olipa ihana postaus! Harmittaa jälkeenpäin etten omille lapsille ehdinyt tehdä tälläisiä kattavia postauksia aina kuukausittain :(
  -Blogisisko Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mua jäi harmittamaan, että en jaksanut kirjoitella raskaus aikana ja Helmin syntymän jälkeen juuri ollenkaan mitään blogiini. Jäi niin paljon kaikkea sellaista, mitä olisi halunnut kirjoittaa kirjoittamatta. Se väsymys vaan oli niin kovaa, ettei kyennyt. Nyt yritän jotain kirjoittaa, että voi sitten myöhemmin niitä juttuja muistella tippa linssissä. Iloista kevään jatkoa ja kesän odotusta sinulle!

   Poista
 2. Ihana neiti siellä! <3 Kyllä vauvelit vaan on ihania! :)

  VastaaPoista
 3. Onko teillä jotain allergioita kun et anna kaikkia ruoka-aineita? Liha ja kala?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo allergioita. Me vaan ollaan aika hitaasti aloitettu kiinteiden kanssa. Imetys onnistui niin hyvin (ihan yli odotusten), niin aloitettiin kiinteät vasta kun Helmi oli puolivuotias. Sitten edettiin tahtia pari - kolme makua viikossa. Aloitettiin kasvis ja hedelmä linjalla ja otettiin lihat hieman myöhemmin mukaan. Nythän meillä on ruokavaliossa mukana jo kanat, possut, naudat, jne. Ei vain nähty tarvetta edetä mitenkään karsean kovaa tahtia noiden kiinteiden kanssa, kun mentiin täysimetyksellä niin pitkään. Kohta onkin jo se vaihe, kun voi alkaa antaa hapanmaito tuotteita ja se on sitten taas yksi etappi lähempänä sitä, että koko perhe syö samoja ruokia. Mutta ainakaan toistaiseksi ei ole mitään allergioita ilmennyt.

   Poista