26. huhtikuuta 2017

Helmin 8 kk neuvola ja kuulumisia


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. Neuvolakortti, Neuvola, Vauva, Lapsi, 8 kuukautta

Eilen oli Helmin 8kk neuvolalääkäri. Helmi oli kasvanut hyvin, painoa oli tullut tarpeeksi ja pituutta vähän reilummin. Pituus oli 68,6cm, paino 7,380g ja päänympärys 43,7cm. Neuvolassa kaikki oli kunnossa ja lääkäri kirjoitti neuvolakorttiin:

" Reipas tyttö, käsiä käyttää taitavasti ja mielenkiinnolla seuraa vastaanoton tapahtumia. Tutkittaessa ei poikkeavaa."

Meillä alkaakin ihan pian olemaan edessä taas isompaan vaatekokoon siirtyminen. Seuraava vaatekoko olisikin sitten jo 74cm. Kamala kun aika menee niin nopeasti, mihin mun vauva katoaa? Olen metsästänyt 47cm kokoisia vaatteita jo jonkin aikaa kirpputoreilta ja löytänytkin niitä ihan mukavasti. Vielä pitäisi kuitenkin jotakin kesä vaatteita hankkia. Sinänsä kun eilen katselin ikkunasta ulkona satavia jalkarätin kokoisia lumihiutaleita, niin kesä tuntui vielä hyvin kaukaiselta, vaikka eletään jo huhtikuun loppumetrejä. 

Vaattekoon vaihto operaatio on kyllä aina jotenkin niin työläs homma. Siitäkin huolimatta se on tosi tunteikas,  mutta samalla hauska juttu. Pese kaikki uudet, pese kaikki vanhat, lajittele kiertoon menevät, heitä rikkinäiset roskiin, laita jemmaan säästettävät, ja viikkaa uudet kaappiin. On siinä kyllä hommaa. Siinä on aina myös tunteet mukana, koska se konkretisoi lapsen kasvamisen aina vain isommaksi. Muistan kun laitoin ensimäisiä 50-56 kokoisia vaatteita molempien kohdalta pois, niin kyllä se haikeaksi veti ja kyyneleet sai kohoamaan silmäkulmaan. Mutta on se vaatekoon vaihto ihan hauskakin juttu, koska kohta saan taas ihastella lapseni päällä ihania uusia ja erilaisia vaatteita.

Mitä muuta meille sitten kuuluu? No flunssaa edelleen. Minäkin sitten lopulta sain sen samperin flunssan ja poden sitä itse nyt. Yöt ovat olleet todella katkonaisia Helmin heräillessä jopa tunnin välein huutamaan ja kärttyämään.  Väsymys on jo itselläni lähes infernaalisissa mitoissa, koska jo päälle viikko tässä on taas menty vielä normaaliakin huonommilla yö unilla. Mutta eiköhän se tästä taas helpotu, kun oma tautikin paranee ja Helmikin tervehtyy. Tästä syystä blogini postaus tahti on nyt kuluneella viikolla ollut hiukkasen hitaampi, kun ei vain paukut riitä. Parempia yöunia odotellessa. Ai niin, sanoi se neuvolalääkäri, että en aiheuta Helmille henkistä, enkä fyysistä kärsimystä, jos lopetan pikkuhiljaa yöimetyksen. Pitää nyt kyllä pikkuhiljaa pistää tämä vaihtoehto korvan taakse ja miettiä sitä vaihtoehtoa vakavasti näiden öiden ja oman jaksamisen takia.

Mutta näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin.

xx

Hanna

1 kommentti:

  1. Moi! Tuossa "Olen metsästänyt vaatekokoa 47cm,"pitäisi varmaankin lukea 74cm

    VastaaPoista