15. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen meidän perheessä

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. Pääsiäinen

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. PääsiäinenMeillä on ollut tapana viettää pääsiäistä Lappeenrannassa vanhempieni ja sisarusteni luona, eikä tämäkään vuosi tuonut poikkeusta totutusta. Torstaina pakkasimme mukaamme autoon kassit, joita oli taas ihan hyvä määrä. Mukanahan oli tietenkin vain ihan ne ehdottomasti tarvittavat tavarat, kuten: matkasängyt, itkuhälyttimet, vaatteet, kuumelääkkeet (varmuuden vuoksi), korvakuumemittari, unilelut, hygieniatarvikkeet, ulkoiluvaatteet (monelle eri säätyypille), jne. Lista on lapsiperheessä hyvin pitkä. Neljän päivän reissua varten tarvitsee yllättävän paljon tavaraa, kun perheesä on lapsia. Ehkä vähän vähemmälläkin pärjäisi, mutta parempi vain varautua kaikkeen, niin ei tarvitse sitten jälkeenpäin jossitella. Tietenkin lapsille pakkasimme kaiken mahdollisen, mutta M unohti ottaa itselleen sukkia mukaan ja joutuukin nyt ostamaan uusia, tai pesemään ne ainoat, jotka on mukana. Usein se onkin niin, että itseltä sitten jotain jää puuttumaan sen pakkaus hässäkän tuloksena. 

Mutta tosiaan täällä sitä nyt sitten vietetään pääsiäistä. Sunnuntaina tiedossa on pääsiäisateria, jossa pöydän kunnkkuna on tietenkin pääsiäislammas. Tänään juhlistamme vielä Aunon synttäreitä täällä, koska vanhempani ja sisarukseni sairastivat viime viikolla, joten he eivät päässeet juhlimaan syntymäpäiviä meille. 

Mitään kummempia pääsiäisen viettoon liittyviä traditioita meillä ei pääsiäisruohon kasvattelun, askartelun, virpomisen ja pääsiäisaterian lisäksi ole, mutta olen tässä ajatellut, että lasten kasvaessa voitaisiin jotain omia uusia perinteitä kehitellä. Joku pääsiäismunien piilotus voisi vaikka olla ihan kiva juttu lasten mielestä tulevaisuudessa. Hauskahan niitä pääsiäismunia olisi varmasti pihalta etsiä. Omasta lapsuudesta muistan, kuinka hienoa oli käydä noutamassa virpomis palkkoja pääsäis sunnuntaina. Nimittäin meillä edellisen viikon virpomisista sai palkan hakea vasta pääsiäis sunnuntaina. Tämäkin voisi olla ihan hauska perinne omien lastenkin kanssa.  Mutta näitä kerkeää pohtia vielä lasten kasvaessa isommiksi moneen kertaan.  Tänä vuonna oli ensimäinen vuosi, kun Auno virpoi. Ei hän vielä ihan niin innoissaan ollut tästä, kuin äiti, mutta eiköhän se vuosien saatossa tästä hauskemmaksi muutu. Kyllä se suklaamuna palkka varmasti muutaman vuoden sisällä kiinnostavammaksi muuttuu ja virpomisen juju Aunolle selviää. 

Minulle pääsiäinen on myös kristillinen juhla. Tulevaisuudessa tätä kristillistä puolta pääsiäisestä olisi kiva lasten kanssa ottaa esille, koska pääsiäisellä on se syvempi merkitys, eikä se ole vain suklaamunia ja virpomista. Voisimme ainakin käydä joissakin seurakuntien järjestämissä lasten tapahtumissa ennen pääsiäistä. Aika näyttää sitten, että miten meillä pääsiäiseen tulevaisuudessa valmistaudutaan ja mitä hauskoja pääsiäis perinteitä meidän perheestä lopulta löytyykään.

Virvon varvon tuoreeks, terveeks, tulevaks vuodeks... Haluankin nyt toivottaa kaikille blogini lukijoille:


Oikein iloista ja munarikasta pääsiäistä 2017!


Millaisia pääsiäis perinteitä teiltä lukijoilta löytyy? Miten teillä vietetään pääsiäistä? 

p.s. Niin ja kyllähän se pääsiäismuna äidillekin kelpaisi näin pääsiäisen kunniaksi. Heh hee! 


xx

Hanna 

8 kommenttia:

 1. Hyvää ruokaa ja ulkoilua sekä kyläilyä kuuluu meidän pääsiäiseen. Tietty muutamia suklaamunia myös. :D Hyvää pääsiäistä sinne teille! Nyt vasta löysin blogiisi, tervetuloa tustustumaan myös Lumikallio-blogiini. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin vastavierailulla blogissasi ja ihastuin. Ihana koti ja ihania kuvia! Iloista kevään jatkoa ja kesän odotusta!

   Poista
 2. Pääsiäiseen liittyviä perinteitä, niin kristillisiä kuin kansanperinteestä nousevia ja näitä molempia sekoittavia löytyy Suomesta monenlaisia. Näistä ja hieman perheemme kuvioista löytyy postauksestani, tsekkaa jos joudat. Lystiä pääsiäsloman jatkoa!
  http://juhaniteras.blogspot.fi/2016/03/virpomisesta-noidista-paasiaiskokoista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitihän se käydä vastavietilulla ja hyvä blogikirjoitus pääsiäisestä löytyi linkin takaa. :) Hyvää kevään jatkoa!

   Poista
 3. Oikein ihanaa pääsiäsitä teilel ja mikä sen mukavampaa kuin viettää se perheen kesken :)

  Meidän perinteisiin kuuluu virpomiset ja nuo pääsiaismunat, askartelut ja koristelut, mutta perinteisiä pääsiäisruokia emme valmista, koska yksinkertaisesti lapset ei niistä välitä.

  Mukavaa sunnutaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus pääsiäis juttuja siis teilläkin, hauskalta kuulostaa. Kyllä se perheen kesken vietetty pääsiäinen on ihan parasta. Hauskaa kevään jatkoa ja kesän odotusta! :)

   Poista
 4. Tänä vuonna olen ollut koko pääsiäisen matkoilla. Muina vuosina pääsiäinen ollaan oltu kotosalla ja nautittu pyhistä. Mitään perinteitä meillä ei ole enää ollut, kun lapset ovat jo niin isoja, että eivät mene enää virpomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu meininki siis, toivottavasti oli hyvä ja hauska pääsiäis reissu. Iloista kevättä ja kesän odotusta!

   Poista