20. huhtikuuta 2017

Voihan räkä!


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. Lapsi sairastaa, Omron, Korvakuumemittari, Taapero, Vauva


Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme.
Lääkkehillä hoidelkaa Nalleystäväämme.
Maito tuore lämpöinen hyväks olla voisi.
Vehnäkorppu valkoinen ehkä avun toisi.

 Patjaksensa parahin matto levitellään,
peitteheksi toinenkin kääritähän hellään.
Laulu kaunis lauletaan univirreksensä,
itse käymme uinumaan hänen vierellensä.

Vahtikoira vartio uskollisna meitä,
kunnes koittaa aamunkoi, hän ei meitä heitä.
Uni paras lääke on, siitä nauttikaamme.
Nalle-raukan kuntohon aamuksi jo saamme.
 
*****
 
Niinkuin otsikostakin voi jo päätellä, niin meillä sairastellaan taas. Sitkeä flunssa on taas rantautunut meille. Auno alkoi yskiä jo viime viikon tiistaina ja Helmi liittyi räkäiseen joukkoon kolme päivää sitten, eli maanantaina. Tämän viikon tiistaina illalla Aunolle nousi yli 38 kuume, joten tauti ei ota ilmeisesti vieläkään loppuakseen, vaikka Auno on sitä jo päälle viikon sairastanut. Tällä kertaa M:kaan ei välttynyt taudilta, vaan hänkin alkoi yskiä maanantaina. Itse olen ainoa, joka ei ole vielä sairastunut ja toivon etten sairastukaan. Kaikki muut taudit olenkin tänä vuonna jo lasten kanssa sairastanut, niin jos tämän kerran edes välttyisin. 

Kaivoin taas Baby-Vac nenäimurin kaapista ja kiittelin itseäni sen hankkimisesta. Kirjoitinkin tästä ihme imurista jo yhdessä aiemmassa postauksessa, jonka voit käydä lukemassa täältä. Kyllä se vain imee nuhaiset nenät hyvin tyhjäksi ja selkeästi helpottaa pienten nuhanenien oloa. Helmi on vielä niin pieni, että mitään nenäsumutteita, tai vastaavia hänellä ei voi käyttää. Helmin oloa helpotamme baby vac:in, nesteen juomisen, sylin, suolatippojen ja tarvittaessa kuumelääkkeen avulla. Yö syötöt ja levottomuus ovatkin Helmillä taudin myötä lisääntyneet, joten öisin läheisyys ja  rinta tuovat ilmeisesti lohtua kipeään oloon. Aunolle sen sijaan voi jo nenäsumutetta tarvittaessa laittaa ja näin olemme yötä vasten tehneetkin. Sänkyjen päätyjä olemme myös korottaneet, jotta pääpuoli olisi vähän kohommassa asennossa. Aunolle olemme antaneet myöskin kuumelääkettä helpottamaan oloa ja laskemaan kuumetta. 

Juominen on kuumeessa tietenkin tärkeää, joten meillä ollaan menty maito ja mehu linjalla. Aunolle kun ei selkeästi ole nyt kipeänä vesi niin hyvin maistunut, mutta jotain nestettä pitäisi hänen kuitenkin saada, joten laimeaa mehua ja maitoa sitten. Muuten meillä juodaan mehuja aika harvakseltaa, mutta kun lapsi sairastaa, niin silloin kaikki keinot ovat mielestäni sallittuja lapsen ravinnon ja nesteytyksen turvaamiseksi.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. Lapsi sairastaa, Omron, Korvakuumemittari, Vauva, Taapero, Lapsi
Kuumeen mittausta Aunon korvasta. Kuume on laskenut!

Omron korvakuumemittari

Kuumeen mittaaminen Aunolta alkoi puolentoista vuoden iässä olla melkoista taistelua tavallisella kuumemittarilla. Mittaria toisen pyllyyn työntäessä toisen huutaessa kuin palosireeni ja vääntelehtiessä mahdottomasti tuli minulle olo, että ei tämä näin voi aina lapsen sairastaessa mennä. En minä halunnut, että jokainen kuumeen mittaus kerta on karseaa huutoa, vääntelehtimistä ja kiinni pitämistä. Varsinkin kun lapsen sairastaessa niitä mittaus kertoja on useita ja joka kerta se oli yhtä vaikeaa. En halunnut pakottaa lasta kipeänä sellaiseen, joka selkeästi on hänen mielestään ihan kauheaa, varsinkin kun tämäkin toimenpide olisi helpompi hoitaa toisella tapaa. Lopulta päätimme että meidän on aika ostaa korvakuumemittari.  

Päädyimme vertailujen jälkeen lopulta Omronin digitaaliseen korvakuumemittariin, joka on käytössä osoittautunut loistavaksi hankinnaksi. Kuumeen mittaaminen on Aunosta nykyisin jo niin hauskaa puuhaa, että hän ihan itse osoittaa korvaansa, että mittaa kuume. Hän jopa leikkii välillä mittaavansa itseltään kuumetta korvakuumemittarilla. Voinkin suositella digitaalista korvakuumemittaria kaikille, kenellä kuumeen mittaaminen lapsilta on muuttunut hankalaksi tavallisella mittarilla. Tällaiset pienetkin asiat, kuten nenän tukkoisuuden helpotus ja kuumeen mittaus ovatkin lapsen sairastaessa mukavinta niin äidille, kuin lapsellekin tehdä helpoimmalla ja nopeimmalla mahdollisella tavalla.

Tänään olisi ollut Aunon pään mangneettikuvaus Hyvinkään sairaalalla, liittyen Aunon kehityksen ja tilanteen tutkimiseen, mutta se jouduttiin nyt perumaan. Auno täytyy tutkimusta varten nukuttaa ja anestesiaa ei oikein voi tehdä kipeälle lapselle, joten tutkimus siirreettiin kahden viikon päähän.

Eli meillä on kärttyisiä räkäneniä ja taas tosi rikkonaisia öitä. Menkää taudit hus pois, välillä mukava nukkua ois! Tämän kevän aikana me ollaan sairastettu kyllä todella monta flunssaa. Terveitä viikkoja on kevääseen nimittäin mahtunut vähemmän, kuin sairastettuja vikkoja. Josko se tästä helpottaisi kun kesää kohti mennään. Syksyn sairastelu kierteitä sitten odotellessa, kun Auno aloittaa elokussa päiväkodissa.

Terveitä kevätpäiviä odotellessa.

xx

Hanna

3 kommenttia:

 1. Moi, pari vinkkiä! :) jos on yskä niin ei kannata antaa maitoa, se lisää limaisuutta. Ja kun kohottaa sänkyä niin kannattaa kohottaa kunnolla, 45 astetta :) paranemista, täälläkin sairastettu viime viikolla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! Meillä sairastetaan edelleen, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa. Hyvää kevään jatkoa ja kesän odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis tämä edellinen kommentti oli tarkoitettu vastaukseksi Jennin kirjoittamaan viestiin. :)

   Poista