12. toukokuuta 2017

Aunon 3v Postimies Pate syntymäpäivät


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Syntymäpäivät, Taapero, Leivonta, Juhlat, Syntymäpäiväjuhlat


Aunon 3v syntymäpäivistä on kulunut nyt jo useampi viikko, joten nyt onkin viimeistään aika kertoa millaiset syntymäpäivät meidän ihana syntymäpäiväsankari oikein saikaan. Syntymäpäiviä vietimme kahdessa osassa, toiset kotona ja toiset mummilassa. Kerron tässä postauksessa kuitenkin vain syntymäpäiväjuhlista, jotka itse järjestimme kotonamme.

Olen yrittänyt ottaa lasten syntymäpäiväjuhliin teeman jostakin, josta syntymäpäivä sankari pitää. Auno tykkää tosi paljon Postimies Pate tv sarjasta, joten meillä vietettiin Postimies Pate teemaisia syntymäpäiviä.

Syntymäpäivät itsessään olivat hauskat ja rennot juhlat, mutta niiden valmistelussa ei kaikki mennytkään ihan niinkuin strömssössä. Nimittäin kakku tuotti suurta päänvaivaa, koska olin tietenkin päättänyt tehdä kerrankin jotain sellaista, jota en ollut koskaan aiemmin tehnyt. Pitäähän sitä elämässä olla aina vähän haastetta. Päätin tehdä kakun päälle kuorrutteen sokerimassasta kermavaahdon sijaan ja kakun väleihin tuli täytteeksi vanilja mousse ja mansikka mousse mansikkapyreen ja kermavaandon sijaan. Täytteet onnistuivat ihan ok, mutta kakun kuorrutus meinaasi aluksi epäonnistua täysin. Ensimmäinen sokerimassa oli liian kuivaa, joten se halkeili ja jäi ihan karsean näköisesti kakun päälle. Yritin tätä sitten korjata toisella sokerimassalla, mutta sekin epäonnistui. Vasta kolmas sokerimassa yritys onnistui ja kakku sai lopulta päällisen. Muutama tuskanhiki karpalo siis koreili otsallani kuorruttaessa kakkua juhlia edeltävänä yönä, kun epäonnistumiset seurasivat toisiaan. Juhlapäivän aamuna lähdin sitten ostamaan kaupasta sitä viimeistä sokerimassa satsia, jolloin meidän auto jätti minut tielle. Hetken siinä kirottuani kävelin kotiin hakemaan toisen auton ja kurvasin kaupan kautta kotiin kokeilemaan, josko kolmas kerta sokerimassa kuorrutetta toden sanoisi. Lopulta kakusta tuli mielestäni tosi hieno ja kyllähän se ihan hyvältä maistuikin.  

Kakun koristelussa käytin siis sokerimassaa. Kakun päällä koristeena olivat tietenkin punainen kynttilä numerolla 3, Postimies Pate Figuuri, Postimies Paten auto, posti paketteja ja Jessi kissa figuuri. Kakku oli pääosin kuorrutettu valkoisella sokerimassalla ja kakun päällä oli mustasta sokeri massasta tie, jota reunusti valkosipuli puristimella tehdyt nurmikko tupsut. Kakun alareunaa kiersi vihreä sokerimassa kaistale, jonka leikkasin pizzaleikkurilla oikeaan leveyteensä ennen kakkuun laittoa.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Syntymäpäiväjuhlat, Postimies Pate, Kakku, Leivonta, Juhlat

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Syntymäpäiväjuhlat, Postimies Pate, Leivonta, Kakku, Juhlat

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Syntymäpäiväjuhlat, Postimies Pate, Juhlat, Kakku, Leivonta

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Syntymäpäiväjuhlat, Postimies Pate, Juhlat, Kakku, Leivonta


Kakun lisäksi tarjolla oli pieniä pizzoja, coctail piirakoita, tuorejuustoja, popcornia, suklaa pipareita, vaahtokarkkeja ja tuorejuusto hyrriä. Juomana tarjosimme mehukattiboolia, kahvia ja teetä. Osa tarjottavista oli gluteenittoomia. Tarjolla olevat herkut valitsimme sen mukaan mistä päivänsankari pitää, koska eihän kukaan halua syntymäpäivillään syödä sellaista mistä ei pidä.

Juhlavieraita oli kutsuttu lähemmäs 30 henkeä, mutta suurin osa perui tulonsa sairastumisten takia. Paikalle päässeiden juhlavireraiden kanssa meillä oli kuitenkin hauskat juhlat. Kaikkien  vieraiden kanssa kerkesi jutella ja tunnelma oli mukavan rento. Päivänsankari sai paljon lahjoja, joista tykkäsi kovasti. Meistä aikuisista oli ihana nähdä sukulaisia ja ystäviä ja vaihtaa kuulumisia.

Juhlien teemavärit olivat punainen, sininen ja keltainen, jotka valittiin tietenkin Postimies Pate piirretystä. Koristelut olivat suhteellisen hillityt. Ikkunoita koristi punainen viirinauha ja ilmapallot olivat teemaväreissä, samoin kuin kertakäyttö astiat ja servetit. Tarjoilupöydällä oli Aunon kastekynttilä ja maljakossa pihaltamme otettuja tuijan oksia.

Syntymäpäiviä varten askartelimme M:n kanssa Postimies Pate Photo booth auton, jossa halukkaat juhlavieraat saivat kuvauttaa itsensä. Tästä tuli oikea syntymäpäivien hitti, kun päivänsankari ja pikku juhlavieraat leikkivät autoleikkiä.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Photo Both, Postimies Pate, Taapero, Syntymäpäiväjuhlat, Lapsi,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Syntymäpäiväjuhlat, Taapero, Leivonta, Postimies Pate, Photo Both,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Syntymäpäiväjuhlat, Taapero, Lapsi, Lahja, Juhlat,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Syntymäpäiväjuhlat, Lapsi, Taapero, Lahja, Juhlat,

Päivänsankarilla oli hauskaa, juhlat olivat onnistuneet ja kakku oli hyvää. Tällaiset olivat meidän Aunon tämänkertaiset syntymäpäiväjuhlat. Katsotaan että mitä hauskaa me keksitään ensi vuonna. 

xx

Hanna

2 kommenttia:

 1. Huikea idea tuo kuva auto! Meillä pidetään uulle kesällä panda synttärit, taidan lainata sun ideaa sinne 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse löytin idean pinterestistä ja ihastuin. Oli vain ihan pakko tehdä sellainen photo booth auto meillekin. Lainaa vain ideaa, lapset varmasti tykkäävät. :)

   Poista