24. toukokuuta 2017

Meidän kotona Vol. 2 - Olohuone


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Tauluhylly Ikea, Valokuvakehys Ikea, Diy taulut,
Taulukehykset ja tauluhylly on ostettu Ikeasta. Taulut ja valokuvat olivat esillä jo edellisessä kodissa, taulut on tehty itse. Maljakko on löytö kirpputorilta, oksa maljakossa omalta pihalta, ja patsas tuotu matkamuistona Ruotsista.

Muutama postaus sitten kerroin aloittavani blogissa uuden postaus sarjan Meidän kotona Vol 2. Tässä tulee sarjan ensimmäinen osa, jossa esittelen kotimme olohuoneen. suurimman osan kotona viettämästämme ajasta olemme olohuoneessa, joten sen sisustamiseen ja viihtyisäksi tekemiseen on kodissamme tällä hetkellä panostettu eniten. 

Pidän huonekaluissa suorista linjoista, enkä voisi kuvitella kotiini esimerkiksi rokokoo huonekaluja. Pidän siitä että kotona ei räisky kaikki sateenkaaren värit kerralla, vaan käytössä on aina jokunen sisustusväri. Täysin valkoisessa tai musta-valkoisessa kodissakaan en viihtyisi, vaan ripaus jotain väriä luo mielestäni kodikkuutta. Luokittelisin oman sisustustyylini modernin ja skandinaavisen sisustuksen välimastoon. Sisustuksessa pidän siitä, että kodissa näkyy uusi ja vanha rinta rinnan. Näin olenkin  yrittänyt kotiamme ja olohuonettamme sisustaa.

Suurin osa olohuoneemme kalusteista on samoja kuin edellisessä asunnossamme, mutta uusiakin juttuja on tänne tietenkin hankittu. Meillä oli myös varastossa muutamia huonekaluja odottamassa uudelleen käyttöön pääsyä. Uuden asuntomme sisustamiseen emme ole rahallisesti voineet käyttää huimia summia, koska itse olen ollut koko tämän ajan lasten kanssa kotona aluksi hoitovapaalla ja nyt äitiys- ja vanhempainvapaalla. Tämän vuoksi olemmekin suosineet aika paljon kirpputoreja, Tori.fitä ja Ikeaa.

Tätä kotia varten hankimme olohuoneeseemme uutena isomman maton (Ikean Ristinge), olohuoneen tv-tasoon lisää pituutta (Ikea Bestå), seinäkaapit (Ikea Eket) ja tauluhyllyt (Ikea), olohuoneen kattovalaisimen (Claes ohlsson North Light Mix & Mach Lampunritilä ja lampunpidike kangaspäällysteisellä johdolla), musta-valkoiset fleecehuovat (Helmi kirpputorin Ekopuodista)

Varastosta käyttöön pääsi musta ikean rahi, joka odotteli käyttöön pääsyä useamman vuoden. Rahi oli edellisessä asunnossa hetken käytössä, mutta sisustuksen muuttuessa päätyi odottelemaan uudelleen käyttöönottoa varastoon. Edellisestä kodista olohuoneeseemme päätyi käyttöön: sohva (Ikean Lillberg), olohuoneen pöytä (itse tehty),  nuojatuoli (ystävältä saatu ja itse päällystetty), musta kaappi (kirpputori löytö), jalkalamppu (kirpputori löytö), täyspuinen vaalea penkki (kirpputorilta ostettu, mutta uusi ja käyttämätön, käsityötä) ja Tupla kupla valaisin.

Olohuoneen seinälle teimme M:n kanssa kankaasta ja styrox levystä taulun. Tarkoitus olisi kehitellä taulun tilalle vielä jotain muuta ajan kuluessa, mutta tällä hetkellä Finlaysonin Puuska niminen kangas tuo pirteyttä ja väriä muuten aika valko - mustaan sisustukseen. Olohuoneemme koriste-esineet, tekstiilit ja taulut / valokuvat vaihtelevat ajoittain ja suurin osa niistä on ollut käytössä jo edellisessä kodissamme. Olohuoneemme televisiotason päällystä koristaa kuva Aunosta ja minusta mustissa kehyksissä, mutta kehyksiin olisi tarkoitus lähiaikoina vaihtaa kuva Helmistä ja Aunosta. Televisiotason päällä on myös Pentikin Loiste Kyntelikkö ja musta teräksinen kynttilälyhty (ostettu Järvenpään Kukkatalosta). Mustan kirpputorilta löytämäni kaapin päällä on Tupla Kupla valaisin ja kynttilöitä kirpputorilta ostetulla pyöreällä tarjottimella.

Saimme M:n siskolta M:n äidin suvussa olleen puisen keinuhevosen ja totesimme sen sopivan hyvin olohuoneemme tyyliin. Keinuhevonen on täyspuinen, lakattu, suoralinjainen, vanha ja tukeva. Auno ihastui keinuhevoseen nopeasti ja pitää sillä keinumisesta. Keinun alkuperästä ei ole paljon tietoa, mutta se on ollut monen M:n suvun lapsen leikeissä mukana jo monia vuosia ennen meille päätymistään. 

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin tässä muutama kuva olohuoneestamme.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Lillberg sohva, Finlayson Puuska, Ikea Ristinge, Marimekko pienet kivet, Clas Ohlson North Light Mix & Mach, Aalto vati,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Lillberg sohva, Finlayson Puuska, Ikea Ristinge, Tupla Kupla valaisin, Aalto vati, Pienet kivet Marimekko, Ikea Lappljung Ruta tyynynpäälinen, Kastehelmi tuikku,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Ikea Ristinge villamatto, Aalto vati, Ikea Lappljung Ruta tyynynpäälinen, kastehelmi tuikku, Clas Ohlson  North Light Mix & Mach lampunritilä, Tupla Kupla valaisin, Ikea Bestå, Ikea Eket, Pentik Loiste kynttelikkö,,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Tupla Kupla valaisin, Marimekko Pienet kivat tyynynpäälinen, Lampaantalja Ikea, Ikea Ristinge villamatto,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Finlayson Puuska, Marimekko Pienet Kivet tyynynpäälinen, Aalto vati Iittala, Kastehelmi tuikku Iittala,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi,  Kuva Hanna Poikkilehto, Valokuvakehys Ikea, Tauluhylly Ikea, Taulu Diy,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Marimekko Pienet Kivet tyynynpäälinen, Aalto teräsvati Iittala, Kastehelmi tuikku Iittala,


Olohuoneen malli on sisustuksellisesti hankala, koska yhtään ehjää seinää ei ole käytettävissä. Seinänpätkä jossa sohva on katkeaa eteisen käytävään ja viereisellä seinällä on ikkuna. Vastakkaisella seinällä on isot ikkunat ja seinä jatkuu keittiöön saakka.  Neljättä seinää ei ole, koska olohuone jatkuu keittiöön ja neljännellä seinällä on siis keittiön kaapit. Tila on L kirjaimen muotoinen, josta pitkä osa on olohuonetta ja toinen osa keittiötä. Olohuoneen sisustaminen onkin monesti aiheuttanut päänvaivaa ja sisustamisessa on joutunut tekemään kompromisseja.

Meidän kodin sisustus elää koko ajan, joten olohuoneeseen on piensisustamisen / koristelujen osalta tullut jo pieniä muutoksia näiden kuvien ottamisen jälkeen. Muutoksia piensisustamisessa on tullut mm. sohvapöydän asetelmaan ja mustan lipaston päälle.

Tällainen on meidän olohuoneemme jossa oleskelemme, leikimme, nauramme, lepäämme, katsomme televisiota, syömme, nautimme, itkemme, sotkemme, kääriydymme vilttiin kylki toisen kyljessä kiinni, rakastamme, elämme ja  jonka sisustus on aina kesken. Eihän sisustukseen hurahtanut ja sitä harrastuksenaan pitävä voi sanoa koskaan, että nyt kaikki on valmista.

Mitäs pidätte kotimme olohuoneesta?


xx

Hanna


Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat postaukset:*

Meidän kotona: Olohuone 
Asunnon myynti ja itse tehdyt DIY taulut Ohje olohuoneen itsetehtyihin sisustustauluihin.
Isänpäivän viettoa, helppo norsutaulu DIY  Olohuoneessamme kehyksissä olevaan norsutauluun ohje löytyy tämän postauksen takaa!
Mun koti ei oo täällä, vai onko kuitenkin? * Linkit lisätty postauksen julkaisemisen jälkeen.

4 kommenttia: