7. toukokuuta 2017

Mun koti ei oo täällä, vai onko kuitenkin?


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. Koti, Olohuone, Sisustaminen, Kastehelmi tuikku, Aalto vati, Marimekko, Pienet kivet tyynynpääliset,

Blogini lukijat jotka ovat olleet matkassani pidempään varmasti muistavat meidän muuttaneen uuteen kotiin viime vuoden huhtikuussa. Nyt elämme toukokuuta, joten muutosta on kulunut aikaa muutamaa viikkoa päälle vuosi. Lähes koko tämän vuoden ajan olen jotenkin haikaillut vanhan kotimme perään ja surrut sen menetystä. Päässäni on moneen kertaan soinut biisi mun koti ei oo täällä. Tämä on ollut myös syy siihen, että blogiini ei ole tullut juurikaan kotiimme liittyviä postauksia. En vain ole tiennyt että mitä tästä paskasta (tosi usein tämän vuoden aikana kodistamme käyttämäni ilmaisu) nyt voisin sitten kertoa. 

Vasta nyt kuluvan kevään ja viimeisimpien kuukausien aikana ajatukset ovat pikkuhiljaa kääntyneet siihen suuntaan, että tämä asunto on meidän koti oikeasti. Vasta nyt minusta alkaa tuntua siltä, että olen vihdoinkin tullut kotiin. Tämä prosessi vei lähes vuoden. En tiedä johtuuko se raskaus hormoneista, vuodelevosta, lyhyen ajan sisällä tulleista monista isoista muutoksista, vai mistä, mutta henkisesti tämä muutto oli tosi raskas. Jätin taakseni kauniin, meidän itse remontoiman kodin ja muutin asuntoon, jossa kädenjälkeni ei näy juuri missään. Muutenkaan tämän vuoden aikana paukut ei ole riittänyt tämän asunnon laittamiseen ja paljon keskeneräisiä projekteja roikkuu siellä ja täällä. Seiniä kyllä maalasimme ennen muuttoa, mutta siihen se on jäänytkin. Kuitenkin ajan kuluessa ja kun olen vihdoin päässyt tätä sisustamaan, niin tämä on alkanut pikkuhiljaa tuntua kodilta. 

Kun ostimme edellisen kotimme, niin se tuntui kodilta samantien kaikkine vikoineen. Tämä asunto ei tuntunut. Olenkin vuoden aikana kironnut tämän asunnon varmaan tuhanteen kertaan alimpaan helvettiin kaikkine vikoineen. Minua on ärsyttänyt asunnon kaksi kerroksisuus, joka näin pikkulapsi perheessä aiheuttaa omat harminsa. Suurimmat ärsytyykset minussa on aiheuttanut asuntomme keittiö, joka on edellisen asunnon Puustellin hienoon keittiöön verrattuna ihan surkea. Myöskin asunnon rumat portaat käyvät eteisessä silmään, samoin, kuin ruskeat lattialistat. 

Lähes koko vuoden aikana en jotenkin ole osannut nähdä tämän asunnon positiivisia puolia, vaikka kyllähän niitäkin on paljon. Vasta nyt muutaman kuukauden aikana olen pikkuhiljaa orientoitunut siihen, että kyllä tästä varmasti ihan kiva koti tulee. Vielä se vaatii tekemistä, mutta pikkuhiljaa usko siihen on löytynyt, että tästä tulee vielä ihan kiva koti meidän perheelle. Muutamia juttuja tänne ajan saatossa kuitenkin haluan, kuten paremman keittiön, takan, maalatut portaat ja valkoiset lattialistat. Nämä kaikki ovat siis haaveissa, toiset pidemmän tähtäimen suunnitelmissa ja toiset helpommin ja vähemmällä rahalla toteutettavissa. Nyt kesän aikana toivoisin, että saisimme maalattua ne eteisen portaat ja sisustettua työhuonetta, lastenhuonetta ja parveketta.

Tällä hetkellä on vielä ihan turha haaveilla isosta keittiö remontista ja takasta, koska ne ovat niin kalliita hankintoja, ettei meillä ole niihin tässä elämäntilanteessa varaa. Aloitetaan siis halvemmista projekteista ja sisustamisesta, kyllä niilläkin saa  jo paljon aikaan. Keittiötä aion tuunata kivemman näköiseksi vähän pienemmällä budjetilla, kunhan olen ensin suunnitellut ja ratkaissut muutaman pikku pulman asiaan liittyen.

Sisustamisella olen kuitenkin jo saanut joitakin huoneita ihan mukaviksi ja viihtyisiksi, joten pikkuhiljaa alkaa olla aika esitellä meidän uutta kotia täällä bloginkin puolella. Tästä onkin hyvä aloittaa postaus sarja  Meidän Kotona Vol. 2. Näissä postauksissa aion esitellä kotiamme huone huoneelta, pikkuhiljaa. Vielä täällä on paljon sisustamista ja laittamista, mutta asiat etenevät, niinkuin ne pikkulapsi perheessä usein taitavat edetä, nimittäin aika hitaasti. Tulevaisuudessa siis sisustus teemat, jotka ovat olleet pahasti paitsiossa ja vauva, perhe jne, postausten varjossa, palaavat takaisin blogiin. Jeah, tästä se taas lähtee. Rakkaus tuunaamiseen, kotiin ja sisustamiseen.


Olen vihdoinkin tullut kotiin.


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi. Diy Light Box Sign, Koti


Muita aiheeseen liittyviä blogi postauksia, jotka voivat kiinnostaa sinua löydät näiden linkkien takaa:xx

Hanna

0 kommenttia: