19. heinäkuuta 2017

Vaneri sänky - matalampi sänky lapsiperheeseen


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva: Hanna Poikkilehto, Vaneri sänky, Makuuhuone, Sänky, DIY, Sisustus, Kodin sisustus, Ikea, Granit,

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva: Hanna Poikkilehto, Vaneri sänky, Makuuhuone, Sänky, DIY, Sisustus, Kodin sisustus, Granit, Vaneri laatikko, Ikea,


Edellisessä postauksessa kerroin, että hankimme makuuhuoneeseemme uuden sängyn. Aiempi sänkymmehän oli aivan liian korkea ja Auno siitä tippuikin kolme kertaa. Tässä postauksessa paljastan millainen sänky meidän makuuhuoneessamme nykyisin on. Linkkin aiempaan postaukseen löydät tämän blogipostauksen lopusta!

Uusi sänkymme on vanerinen laatikko sänky. Olen pitkään ihastellut vanerista tehtyjä sänkyjä ja miettinyt sellaisen sopivuutta meille. M:llekin olin jo aiemmin näyttänyt kuvia vanerisista sängyistä ja hänkin piti niiden ulkonäöstä.  Tilanteemmehan oli se, että uusi sänky oli hankittava suhteellisen halvalla ja nopealla aikataululla. Päätin ehdottaa M:lle että voisimme rakentaa meille uuden sängyn vanerista. 

Hetken asiaa selviteltyämme ja kuvia katseltuamme totesimme, että vanerinen sänky sopisi hyvin meidän sisustukseemme ja meidän taidoilla sellaisen tekeminenkin onnistuisi varmasti. Myös vanerin edullisuus ja materiaalin ulkonäkö miellyttivät meitä. Eihän meillä olisi varaa ostaa monen sadan euron sänkyä tällä hetkellä mistään, joten vähän halvempi ratkaisu oli keksittävä uuden sängyn saamiseksi. 

Päätimmekin alkaa tuumasta toimeen ja mittasimme vanhan sänkymme uuden sängyn mittoja varten ja minä lähdin Järvenpään Vainion puutavara liikkeeseen tilaamaan meille vaneria mittojen mukaan sahattuna. Sänky tehtiin edellisen sängyn mittojen mukaan, jotta patjoja ei tarvitsisi vaihtaa uusiin. Sängystä tehtiin kuitenkin huomattavasti matalampi ja tällä hetkellä se on niin matala, että lapsi pystyy lähes harppaamaan sen päälle. Tulevaisuudessa jos lapsi pääsee putoamaan sängystä niin pudotus ei ole kovin korkea.

Vainion puutavara liikkeessä oli hyvä, ystävällinen ja nopea palvelu. Saimme vanerilevyn sahattuna mittojen mukaan jo samana päivänä. Menin tilaamaan sängyn materiaaleja klo 12 ja klo 16 ne olivat jo noudettavissa Vainiolta. Sängyn rakentamisessa meni aikaa n. 3 tuntia. Nopeamminkin sängyn olisi saanut tehtyä, mutta kaksi pikku apuria olivat innokkaasti auttamassa sängyn teossa ja lasten kanssahan projekteissa menee aina hieman kauemmin aikaa.

Valitsin Vainolta hieman paksumpaa vaneria, jotta sänky olisi varmasti tukeva, eikä vaneri alkaisi vääntyillä ajan kanssa. Vanerin paksuushan tottakai vaikuttaa hintaan, joten valitsemani vaneri ei ollut se kaikista halvin. Tämä valinta kuitenkin vaikuttaa varmasti ratkaisevasti sängyn kestävyyteen ja tulevaan käyttöikään. Vanerilevy mittojen mukaan sahattuna maksoi Vainiolla 99e, muu puumateriaali ja ruuvit K- raudassa n. 20e. Pohjasäleikkö ja patjat meillä oli valmiiksi, joten ainoastaan rungon materiaalit tulivat maksettavaksi.  Kokonais hinnaksi sängylle tuli n. 120e. Edellisestä sängystä saimme 40e, kun myimme sen Tori.fi:ssä, joten kun tämän edellisen sängyn hinnan miinustaa uuden sängyn kustannuksista, sängyn hinnaksi jäi enää 80 euroa.  

Tulevaisuudessa aiomme hankkia sängyn alle lukittavat kaluste pyörät, joten niiden hinta tulee aikanaan vielä sängyn materiaali kulujen päälle. Jopa lukittavien pyörien kanssa vaneri sängyn korkeus jää matammaksi, kuin mitä edellinen sänkymme oli, joten pyörienkin kanssa sänky sopii edelleen meidän perheelle oikein loistavasti.

Valmiin sängyn ulkonäkö miellyttää vaaleudellaan ja pelkistetyillä muodoillaan meitä molempia perheen aikuisia. Sänky on ollut kokeilussa nyt viikon verran ja se on havaittu tukevaksi ja hyväksi nukkua. 

Miksi vanerinen sänky oli perheemme kannalta hyvä ratkaisu?

 • Suhteellisen halpa hinta
 • Helpohko tehdä
 • Helposti ja nopeasti saatavat materiaalit  
 • Vaneri materiaalina miellyttää silmää
 • Sänky on matala (lähes vain patjojen korkuinen, jolloin lapsi voi vaikka harpata sänkyyn, eikä niin suurta putoamis riskiä ole)
 • Ulkonäkö (vaalea, kaunis, yksinkertainen, selkeälinjainen)
 • Sopii hyvin sisustukseen

Tulevassa postauksessa kerron, kuinka sänky oikein tehtiin, eli  Vanerisänky DIY postausta tulossa. Samoin tulossa lähiaikoina postausta makuuhuoneemme uudesta sisustuksesta, kunhan saan sen valmiiksi. Olkaahan siis kuuolla!


Mitä mieltä olette, eikö uudesta vaneri sängystämme tullutkin hieno?


xx


Hanna


Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä blogini postaukset:

Kun lapsi tippuu ja lyö päänsä - neuvoja vanhemmille + Minkä muutoksen lapsen tippuminen sai kotonamme aikaan?  

Ruokapöytä tuunauksia (Keittiöpöytä pinnoitetusta vanerista ja Ikean Lerberg pukkijaloista)

Meidän kotona Vol. 2 - Olohuone  (Nykyisen kotimme olohuone esittelyssä)

Meidän kotona: Olohuone (Edelisen kotimme olohuone esittelyssä)

Meidän kotona: Makuuhuone (Edellisen kotimme makuuhuone esittelyssä)

Meidän kotona: Keittiö (Edellisen kotimme keittiö esittelyssä)


6 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen! Täytyy harkita seuraavan kerran tälläistä ratkaisua ihan tosissaan kun on taas sängyn hankinnan paikka :)

  VastaaPoista
 2. Niin, makuasiahan tämä tietysti on, mutta tämä vaikuttaa kyllä enemmän vanerilaatikolta. Mutta jos siinä on hyvä nukkua, niin mikäs siinä sitten. Edullinenkin. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno! On ainakin turvallisempi ja uniikki! :) Me ollaan nikkaroitu ulkorappusia, joista ajattelin postailla viikonloppuna :)

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää ja lapsiperheessä varmasti tuollainen matalamalli on oikein kiva!:)

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköinen sänky ja lapsiperheessä varmasti erittäin käytännöllinen <3 Kivaa tiistai iltaa <3

  VastaaPoista
 6. Tulipa kaunis ja tyylikäs sänky! Hieno lopputulos!
  Iloisia syyspäiviä sinne! :)

  VastaaPoista