5. heinäkuuta 2017

Yhdeksäs hääpäivä

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Hääpäivä, Perhe, Parisuhde, Rakkaus, Kromihäät, Onnellisuus, Tahdon, Hääkuva,
Hääpäivä 5.7.2008


Tänään on kulunut 
17 vuotta ensimmäisistä treffeistä, 
15 vuotta kunnon seurustelun aloittamisesta,
12 vuotta kihloihin menosta ja
9 vuotta siitä, kun sanoimme tahdon.

Yhdeksän vuotta sitten seisoimme Lappeenrannan kirkon alttarin edessä ja lupasimme olla yhdessä niin myötä, kuin vastoinkäymisissä. Näihin yhdeksään vuoteen on mahtunut niin paljon kaikkea. Paljon on ollut myötä mäkeä, mutta viimeiseen viiteen vuoteen on sisältynyt paljon monenlaisia vastoinkäymisiä. Helpolla emme ole päässeet ja välillä olemme uineet hyvinkin syvissä vesissä, mutta tässä me olemme, edelleen yhdessä. Edelleen tahdomme ja rakastamme. 

Sana tahdon sisältää suuren lupauksen tahtoa silloinkin, kun ei ole helppoa. Tottakai silloin, kun kaikki on helppoa ja menee hyvin tahtominen on hyvinkin yksinkertaista. Kuitenkin silloin, kun asiat luisuvat pahasti alamäkeä ja vastoinkäyminen seuraa toistaan, niin silloin sitä tahtoa oikeasti kysytään. Ei pitkä parisuhde ole aina sitä ruusuilla tanssimista, vaan tahtoa on todellakin tarvittu. Meidänkin suhteessamme on ollut monta hetkeä, kun tahto on ollut todella koetuksella. Varsinkin nyt lasten myötä on huomannut sen, että välillä tarvitsee oikeasti tahtoa olla yhdessä ja selviytyä. Nyt en siis puhu mistään niin pienistä vastoinkäymisistä, kuin että mies osti kaupasta väärän merkkistä ketsuppia, toisen naama aamulla ärsyttää ja aamulla toisen ruoan maiskutus kuulostaa ärsyttävältä, vaan ihan oikeista ja suurista vastoinkäymisistä. Olemme selvinneet monesta asiasta, lapsettomuudesta, lapsettomuus hoidoista, hankalista raskaus ajoista, kahden lapsen syntymästä, esikoisen syntymään liittyvistä ongelmista, koliikista, valvotuista öistä, väsymyksestä, riidoista, raha vaikeuksista ja monista muista ongelmista. Silti me olemme yhä yhdessä jakamassa tämän kaiken ja se on varmasti vaatinut rakkauden lisäksi myös vahvaa tahtoa ja halua olla edelleen yhdessä vastoinkäymisistä huolimatta. 

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, Linnanmäki, Rakkaus, Parisuhde, Hääpäivä, Onnellisuus, Seurustelu, Avioliitto, Tahdon
Ensitreffit lintsillä v. 2000

Tavatessamme olimme hirmu nuoria. Esimmäisen kerran etä seurustellessamme olimme vielä 14 - 15 vuotiaita, silloin oli vuosi 1999 - 2000 Välimatka oli kuitenkin liian pitkä (Helsinki - Lappeenranta), joten seurustelu tuolloin kariutui. 2002 Aloitimme seurustelun uudelleen ja ihan kunnolla, koska opiskelin Järvenpäässä ja näkeminen lähes päivittäin oli helpompaa. Tuosta saakka olemme olleet yhdessä. Olemme kasvaneet nuoruus vuosistamme saakka yhdessä. En osaisi kuvitella elämää ilman M:ää. Yli puolet ellämästäni olemme tunteneet ja olleet yhdessä. Yhdessä olemme opetelleet aikuisuuden kiemuroita, yhdessä asumista, matkustamista. Olemme kasvaneet yhdessä ihmisinä. Olemme kasvaneet kahdesta nuoresta, kahdeksi aikuiseksi, aviopariksi ja lopulta neljän hengen perheeksi. Yhdessä olemme kokeneet niin paljon, että toivon että tahtomme riittää ja voimme vanhoina edelleen olla yhdessä, rakastaa ja tahtoa.

Lapsia emme täksi hääpäiväksi hoitoon saaneet, koska nuha piinaa meidän koko perhettä. Lapset menevät kuitenkin yökylään tässä ihan lähi aikoina ukille ja mummille (tarkkaa aikaa ei ole vielä sovittu, mutta parin viikon sisällä) ja sovimmekin M:n kanssa, että siirrämme  hääpäivän kunnollisen juhlimisen tuohon pieneen lapsettomaan loma hetkeen. Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun lapset menevät hoitoon yöksi ja saamme olla ihan kaksin. Odotammekin tätä jo ihan innoissamme, koska onhan se nyt vain ihan ihanaa olla kerrankin ihan vain kahdestaan. Tänään me kuitenkin juhlistamme jo vähän yhteistä yhdeksän vuoden taivaltamme avioparina. Aamulla söimme koko perhe yhdessä aamubrunssin ja illalla kun lapset menevät nukkumaan vietämme aikaa yhdessä syömällä mansikoita ja jäätelöä. Katsomme myös varmaan jotakin hyvää sarjaa yhdessä vieretysten sohvalla.

Ensi vuonna vietämme jo kymmenettä hääpäivää, jota toivottavasti juhlimme jossakin kaukana lämpimässä, tai näin olemme ainakin suunnitelleet tekevämme. 

Tänäkin kesänä monet parit menevät naimisiin ja tahtovat. Toivotan teille kaikille pitkää ja onnellista avioliittoa, rakkautta ja tahtoa niin myötä kuin vastoinkäymisissä. Teille haluan sanoa, että aina se tahtominen ei ole helppoa, joskus jopa jo ihan mahdotonta, mutta liian helpolla ei kannata luovuttaa.

Minä tahdon ja rakastan, hyvää hääpäivää rakas!

2 kommenttia: