25. tammikuuta 2018

Metallinen ritilä muistitaulu raudoitusverkosta DIY


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, metallinen ritilä muistitaulu, diy, raudoitusverkko, työhuone, koti, sisustus, blogisisaret

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, metallinen ritilä muistitaulu, diy, raudoitusverkko, työhuone, koti, sisustus, blogisisaret, Adores us babies Punny poster, Granit, Artek, Alvar Aalto, Ikea,

Olin jo pidemmän aikaa haaveillut hankkivani työhuoneeseemme metallisen ritilä muistitaulun, joita on näkynyt monissa sisustus lehdissä ja blogeissa. Olin syksyllä kävelemässä neuvolaan Helmin ja Aunon kanssa, kun huomasin tien vieressä metsään heitettyjä raudoitusverkon palasia. Siitä se ajatus sitten lähti.

Kävin katsomassa verkkoja lähempää ja totesin yhden palasen olevan kuin tehty työhuoneemme seinälle. Verkko oli kuitenkin sen verran iso ja painava, että vaunujen kanssa en saanut sitä tuotua kotiimme. Soitin siis M:lle, joka suostui hakemaan verkon metsästä antamieni koordinaattien perusteella. Tästä verkosta tein työhuoneemme seinälle himoitsemani metallisen ritilä muistitaulun.
Päätin jakaa tämän kierrätetyn muistitaulun teko ohjeen kanssanne.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta saada verkkoa kierrätettynä, mutta haluaisit kuitenkin tehdä tällaisen kotisi seinälle niin ei huolta, verkkoa saa rautakaupoista. Usein näitä verkkoja kuitenkin näkee jätettynä  luontoon milloin mihinkin ruostumaan, joten kun pitää silmänsä auki niin tällaisen saattaa hyvinkin bongata lojumasta jostain.

Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, adores us babies bunny poster, Granit, Artek, Alvar Aalto, Paimion parantola tuoli, Ikea, metallinen ritilä muistitaulu, diy, raudoitusverkko, työhuone, koti, sisustus, blogisisaret


Metallisen ritilä muistitaulun DIY teko ohje: 


 Tarvikkeet:

- Raudoitusverkkoa
- Spraymaalia
- Porakoneen
- Messinkiharjan
- Ruuvikoukkuja
- Mainoslehtiä tai jätesäkkejä ympäristön suojaamiseen maalatessa

1. Katkaise tarvittaessa rälläkällä verkko haluamasi kokoiseksi (löytämääni palaa ei tarvinnut katkoa, koska se oli valmiiksi oikean kokoinen)

2. Hio mahdolliset ruosteet pois ritilästä porakoneeseen kiinnitetyllä messinkiharjalla. Pidemmäksi aikaa luontoon lojumaan jätettyihin verkkoihin on jo kerennyt kertyä ruostetta, joten tämä työvaihen on usein välttämätön, jotta maali pysyisi ririlän pinnassa kiinni.

3. Maalaa ritilä spray maalilla haluamasi väriseksi kahteen kertaan. Muista suojata ritilän ympäristö ennen maalaamista.

4. Anna ritilän kuivua. Kuivumisaika riippuu käyttämästäsi maalista. Katso aika spraymaali purkin kyljestä.

5. Katso haluamastasi paikasta kohta johon haluat ritilän kiinnittää ja mittaa seinästä oikeat kiinnityskohdat. Ritilä kannattaa kiinnittää n. neljällä koukkuruuvilla seinään kiinni. Ritilä on suhteellisen painava, joten se täytyy kiinnittää seinään huolellisesti. Jos seinämateriaalina on gyproc, niin suosittelemme että ritilä kiinnitetään seinän takana olevaan välikoolaukseen (puiset pystypalkit seinän takana). Löydät puiset palkit seinän takaa esim. koputtelemalla seinää. Kun palkki on kohdalla niin koputuksen ääni muuttuu ontosta kiinteämmäksi. Usein koolauksien väli on 60cm, mutta näin ei ihan aina ole, joten tämä kannattaa tarkistaa seinästä johon ritilä olisi tulossa.

6. Poraa reiät mittaamiisi kiinnityskohtiin. Kierrä koukkuruuvit kiinni reikiin.

7. Nosta ritilä paikoilleen

8. Ritilä on nyt paikoillaan ja valmis , joten voit nyt keittää teetä ja ihailla valmista kättesi jälkeä. Nyt on myös aika laittaa ritilään tulevat sisustus jutut paikoilleen. Itse laitoimme ritilään mm. kuvia perheestämme, vihreitä oksia purkissa ja aurinkolaseja.

Mielestäni tämä kierrätetystä raudoitusverkosta toteutettu DIY ritilä onnistui hyvin ja sopii meidän työhuoneemme seinälle.

Tämä postaus kuuluu Blogisisarten Tervetuloa talvi - postaussarjaan. Sarjassa tulossa aiheita laidasta laitaan, joten jokaiselle löytyy varmasti uutta ja kiinnostavaa luettavaa. Tulossa tammikuun lopussa ja helmikuussa postauksia liittyen kotiin, perheeseen, hyvinvointiin, kauneuteen ja ruokaan. Postaussarjan alussa esitellään talvisia käsityö ja DIY ideoita.

Kaikki Blogisisarten Tervetuloa talvi - postaussarjan blogitekstit löydät täältä: Kivempi blogi 
Seuraa myös instagramissa #tervetuloatalvi ja #blogisisaret.

Aiempina päivinä Tervetuloa talvi - postaussarjassa on ilmestyneet seuraavat postaukset:

Pe 19.1. Maisan elämää luonnossa ja muualla: Talvi   Talvi ja sen tuoma pieni käsityöinnostus -SÄÄRYSTIMET

La 20.1. Craft Candidate: Vauvan ensilapaset

Su 21.1. Kangaskorjaamolla: Virkattu pipo ruutukuvioinnilla

Ma 22.1. Lumisiivet: Ovikoriste kakkuvuoasta

Ti 23.1. Katarimarian proosallinen arki ja räpellykset:  Tervetuloa talvi: lehtikuvioinen alpakkaneule pitää lämpimänä

Ke 24.1. MaarItse: Kirjailtu helppo talvisetti


Mitä mieltä olet, eikö muistitaulusta tullutkin aika hieno?

xx

Hanna5 kommenttia:

 1. No tuostahan tuli näppärä! Hyvä idea saada seinälle roikkumaan kaikenlaista tarpeellista (ja tarpeetontakin). :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää hyvältä ja sopii hyvin työhuoneeseenne! Ja aika hienoa, että satuit löytämään toisen roskan omaan käyttöösi. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs! Huomio kiinnittyi heti noihin aurinkolaseihin - tuo onkin näppärä säilytyspaikka niille! Meillä ne pyörivät laatikoissa ja vievät hirveästi tilaa.

  VastaaPoista
 4. Tuo on hieno. Olen haaveillut vastaavasta puutarhavajaani :)

  VastaaPoista
 5. On kyllä hienon näköinen. Ja hyvä kun olet listannut teko-ohjeet. Itsekin taidan tuollaisen raudoitusverkosta tehdä. Toivon, että löytäisin myöskin raudoituspalvelun jättämänä tuon luonnosta.

  VastaaPoista