28. tammikuuta 2018

Muistathan huoltaa vihkisormuksesi!

Saippuakuplia olohuoneessa -blogi, kuva Hanna Poikkilehto, vihkisormus, Kultajousi, Princess timanttisormus, kihlasormus, Love Me Do häämessut, häät, rakkaus, sormus, valokuvaus, Lifestyle, korut,

Kävin viime viikon lauantaina Love Me Do häämesuilla auttelemassa valokuvaaja ystävääni Suvia (Suvi Helmi Photography) hänen ständillään. Olen ollut naimisissa kohta jo kymmenen vuotta, joten katselin messuja ehkä hieman eri näkökulmasta, kuin tulevat morsiammet. Messut olivat täynnä toinen toistaan kauniimpia hääpukuja, kukkakimppuja, sormuksia ja hääkoristeita. Messuilla oli myös mahdollisuus osallistua erilaisiin arvontoihin ja koska oma 10-vuotis hääpäivä on jo ihan nurkan takana käytin itsekin tämän mahdollisuuden hyväksi. Emme ole vielä päättäneet miten kymmenen vuotista taivaltamme avioparina juhlimme, mutta eiköhän suunnitelmat tässä kevään aikana selviä. Hirmuista mullistusta häissä ei taida olla kymmenen vuoden aikana tapahtunut, koska aika samalta meno näytti kuin 10 vuotta sittenkin.

Yhden tärkeän tärpin haluan kuitenkin messu käynnistäni jakaa teidän kaikkien kanssa, nimittäin:

Muista huollattaa vihkisormuksesi! 


Keskustelin eräällä messu ständillä kultasepän kanssa sormuksista ja niiden huoltamisesta. Kultaseppä kertoi että vihkisormus (ja tottakai myös muutkin sormukset joissa on kiviä) pitäisi huollattaa vuoden välein. Omaa sormustani ei ole huollettu kertaakaan tämän kymmenen vuoden aikana. Nyt siihen tarjoutui kuitenkin mahdollisuus ja tottakai käytin sen hyväkseni.

Mitä huollossa sitten oikein tapahtui? Kultaseppä tarkisti vihkisormukseni kivien istutuksien kunnon, jotka onneksi olivat vielä näin kymmenenkin vuoden jälkeen kunnossa. Jos istutukset eivät ole kunnossa, niin kivet voivat irrota sormuksesta. Kultaseppä myös puhdisti ja desiffioi sormuksen, sekä kiillotti sen pinnan.

Miksi sormus pitäisi desiffioida vuoden välein? No koska se kerää itseensä paljon bakteereja ja likaa. Varsinkin istutuksien syvät kolot keräävät itseensä kuollutta ihosolukkoa, käsirasvaa, ruoan jäämiä, bakteereja ja likaa. Näin ajateltuna tämä sormuksen kunnollinen puhdistus on varmasti ihan tarpeellista. Kukapa haluaisi kantaa sormessaan kokonaista armeijallista bakteereita ja likaa kauniin sormuksen muodossa. Ruokaa laittaessa ja sormin syödessä nämä bakteerit sitten siirtyvät ruokaan ja sitä kautta suuhun.

Kultaseppä kehotti nukkumaan, vaihtamaan lasten vaipat, laittamaan  ruokaa ja saunomaan ilman sormuksia. Näin lika, hiki ja ruoka ei pääse muhimaan sormuksen koloihin. Samoin kuin käsirasva kannattaisi levittää käsiin ilman sormuksia niin, että rasva imeytyy kunnolla ihoon ennen sormusten laittoa sormeen. Myös kaikki muu likainen työskentely kuten pihatyöt olisi hyvä tehdä ilman sormuksia sormessa. Nämä ohjeet vähentävät lian kertymistä sormukseen ja sen istutuksiin.

Sormuksen huoltaminen lisää sen käyttöikää, koska lika ajastaan kuluttaa sormuksen pintaa ja sen istutuksia. Lika sormuksessa voi mös aiheuttaa allergiaa ja levittää bakteereja. Joten pidetään hyvää huolta siitä varmasti kalleimmasta ja tunnearvoltaan mittaamattomasta vihkisormuksesta ja huollatetaan se säännöllisesti. Näin sormus tuottaa iloa ja säilyy kunnossa vuodesta toiseen, eikä aiheuta terveyshaittoja.

Huollon jälkeen ero sormuksen ulkonäössä oli selkeä. Ensimmäinen ajatus oli, että onko tämä sama sormus edelleen ja näin kauniin vihkisormuksenko olimmekin ostaneet. Sormus oli kuin uusi, se oikein hohti ja kimalteli puhtauttaan. Annoin huollettavaksi samean, likaisen ja naarmuisen sormuksen ja sain kuin uuden takaisin. Huollattaminen siis todellakin kannattaa!

Huollattakaa siis sormuksianne säännöllisesti, niin ne tuottavat teille iloa pidempään!

xx

Hanna

3 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki! Täytyykin kiikuttaa sormukset huoltoon - josko saataisiin vaikkapa samalla reissulla kaiverrukset, joita ei silloin pian 10v sitten saatu aikaiseksi, kun en ainakaan itse raaskinut antaa sormustani heti pois naimisiinmenon jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Täytyypä käydä huollattamassa.Toisaalta vihkisormus on itsellä se kivetön ja miehelläni ei ole kihlasormusta vaan vihkisormus - mieheni englantilaisen kulttuurin mukaan.Vihkisormuksemme kyllä kaipaa kiillotusta 10 avioliittovuoden jälkeen ☺

    VastaaPoista
  3. Eipä ole tullut koskaan mieleenkään tällainen - kiitos! Omassa sormuksessani on kolme pienen pientä kiveä, mutta kyllä se ainakin puhdistusta kaipaisi. Meilläkin juhlitaan keväällä 10v. hääpäivää.

    VastaaPoista