9. tammikuuta 2018

Syksy 2017 - talousvaikeuksia ja parisuhdekriisi - selvisimme tästäkin yhdessä.


Saippuakuplia olohuoneessa- blogi, kuva Hanna Poikkilehto, raha, talousvaikeudet, lifestyle, parisuhde, euro,


Olen useamman kuukauden halunnut kirjoittaa blogiini tämän postauksen, mutta en ole löytänyt oikeita sanoja, en ole aiemmin ollut tarpeeksi rohkea. En ole tiennyt kuinka kertoisin tästä blogini puolella, koska asia on minulle vaikea. Tämän postauksen kirjoittamisen jälkeenkin pohdin pitkään julkaisenko tätä ollenkaan, mutta lopulta päätin olla rohkea ja painaa julkaise nappia. 

Syksyn alussa kerroin teille postauksessa: perheemme erilainen syksy 2017 - syksyn tuomat muutokset ja uudet jutut odottavani alkavaa syksyä innolla. Syksyn piti tuoda mukanaan kaikkea mukavaa koko meidän perheelle, vaan toisin kävi. Uimme syksyn aikana hyvinkin syvissä vesissä. Syksyn aikana minulle alkoi paljastua että perheemme kärsi taloudellisista vaikeuksista ja tämä syöksi myös parisuhteemme lopulta kriisiin. Kaiken mukavan sijaan mitä syksyn piti tuoda elämäämme jouduimmekin pohtimaan kuinka selviämme taloudellisesti ja kuinka selviämme tästäkin kriisistä yhdessä. 

Tällä hetkellä asiat näyttävät kuitenkin jo valoisemmilta, tilanne on selkiytynyt ja sen eteen on tehty aktiivisesti töitä. Vihdoinkin alkaa tuntua, että selviämme tästäkin kriisistä yhdessä.  Ilman lähistemme apua emme kuitenkaan olisi selättäneet näitä vaikeita aikoja, joten iso kiitos siitä heille. Syksyn aikana tuntui siltä että elämämme kulkee vain kriisistä toiseen ja olenkin monesti miettinyt, että milloin tämä vuoristorata oikein helpottaa. Toivotavasti tämä vuosi 2018 tuokin mukanaan enemmän hyviä asioita ja toivon että suuremmilta vastoinkäymisiltä vältyttäisiin. 

Taloudellinen kriisimme toi kuitenkin muutoksia koko perheemme tulevaisuuden suunnitelmiin. Olin ajatellut olevani kotona Helminkin kanssa siihen saakka kunnes hän täyttää 3 vuotta. Nyt tämä ei kuitenkaan ole enää mahdollista, vaan töihin paluu häämöttää viimeistään syyskuussa 2018. Tällöin myös Helmi aloittaa päiväkoti taipaleensa. Muutama rahallisesti tiukempi kuukausi on siis edessä ja penniä joudummekin venyttämään reilusti. Onneksi minulla oli kuitenkin hieman säästöjä ja mieheni on edelleen töissä, niin emme ole ihan täysin PA.

Hoitovapaa aika kuitenkin oli syöstä meidät pahaan taloudelliseen ahdinkoon, jota yritämme paikata tässä kuukausien kuluessa. Mitään loppuelämän vahinkoa ei onneksi päässyt syntymään, mutta kyllä tämä tilanne nyt hetken kulkee mukanamme. Voinkin siis sanoa pidemmäksi aikaa hyvästit ajatukselle keittiö remontista, takasta jne. suuremmista rempoista. Elämä kuitenkin jatkuu ja näiden juttujen aika on siis myöhemmin. 

Edelleenkin meillä sisustetaan, mutta kierrättäen, DIY jutuilla ja pienellä budjetilla. Kuitenkin niin, että pidetään huoli siitä, että ruokaa on pöydässä, vaatteita päällä ja katto pysyy pään päällä. Tärkeimmät siis ensin. Sinänsä kierrättäen ja DIY periaatteellahan meillä on muutenkin sisustettu, joten eipä tämä suurta muutosta tee suuntaan tai toiseen. Vaatteita ostamme nyt kirpputorilta, mutta niin teimme jo aiemminkin. Minulla on myös monet jo tehdyt sisustus ja DIY jutut teille kertomatta ja kotimme esittelykin vielä täällä kesken, joten tulevaisuudessakin saatte nauttia sisustukseen liittyvistä postauksista perhe ja lifestyle aiheiden lisäksi.

Syksy oli kuitenkin sen verran rankka että voimia blogin pitämiselle ei yksinkertaisesti ollut, mutta toivottavasti tulevaisuudessa koittaa helpommat ajat ja täälläkin postaus tahti vilkastuu. Olemme myös tehneet blogille jo jonkin aikaa uutta ulkoasua, joten muutoksia tulossa tälläkin rintamalla. Kirjoittamista en siis ole lopettamassa vaikka taukoa kirjoittamisessa on ollutkin, piti vain saada elämä taas näppäimistön takana ensin järjestykseen.

Vuosi 2018 on alkanut, joten toivottavasti tästä vuodesta tulee edeltäjiään helpompi. Hyvää alkanutta vuotta 2018 sinulle joka tätä luet, tulkoon vuodestasi ilon täyttämä!

xx

Hanna


2 kommenttia:

 1. Mä jollain asteella niin ymmärrän ton fiiliksen,että rahat on ihan finaalissa ja kaikki ahdistaa.. Meillä oli kesällä sellanen tilanne, että edellinen kämppä oli myymättä, uuden remontti oli ihan kesken ja raksatili reippaasti miinuksella. Pidä siinä sitten parisuhde jiirissä. Onneks saatiin kämppä myytyä ja mentiinkin sitten kihloihin! Me selvittiin tosta voittajina ja toivon,että tekin selviätte ja saatte asiat kuntoon! <3 Varmasti hoitovapaa syö budjettiä reippaasti, vaikka siinä saakin samalla hoitaa maailman tärkeimpiä! <3

  Tsemppiä! <3

  Terkuin,
  Terhi
  https://puikoltapudonnut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi rohkaisevista sanoista! Ihana kuulla että olette selvinneet kriisistä yhdessä voittajina. Onnea kihlojen johdosta! Eiköhän mekin tästäkin selvitä yhdessä, kun parempaan suuntaan kaikki on kuitenkin jo menossa. Meillä on ollut aina kova tahto pysyä ydessä vaikeuksista huolimatta. Monista kriiseistä ollaankin tämän yhteisen taipaleen aikana selvitty, vaikka välillä on vastaan tullut hyvin vaikeitakin juttuja.

   Poista