14. helmikuuta 2018

Ystävänpäivä, kaupallista humpuukia vai perinteiteitä? + Blogisisarten ystävänpäivä 2018

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Hanna Poikkilehto, ystävänpäivä, rakkaus, rakkauslukko, Helsinki, ystävyys,

Kysyessäni mieheltäni ystävänpäivästä ja siitä kuinka viettäisimme sitä tänä vuonna hän totesi ystävänpäivän olevan vain kaupallista hömpötystä. Moni muukin mieltää ystävänpäivän vain kaupallisena juhlana, joka rantautui meille Yhdysvalloista 1980-luvulla. Voi asia osittain näinkin olla, mutta mietin miksi emme voisi valjastaa näinkin ihastuttavaa päivää, kuin ystävänpäivää sopiviksi omiin tarkoituksiimme? Eihän ystävänpäivänkään tarvitse olla yhtään sen kaupallisempi, kuin muidenkaan päivien. Mielestäni kenenkään ei tarvitse jäädä jumiin ajatukseen, että ystävänpäivää pitäisi juhlia kalliisti lahjoin tai ravintola illallisi.

Ystävänpäivä olisi oikein hyvä mahdollisuus muodostaa perheen tai ystävien kanssa mukavia yhteisiä perinteitä. Tästähän ystävänpäivässä mielestäni oikeasti on kysymys, että antaa omaa aikaansa ja tuottaa hyvää mieltä rakkaille, läheisille ja ystäville. Miltä kuulostaisi vaikka seuraavanlaiset perinteet?

- Vohveleiden paistaminen perheen kanssa
- Yhteinen pulkkailu reissu
- Makkaranpaisto retki laavulle
- Tee tai kahvi hetki ystävän tai perheen kanssa
- Leffailta yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa
- Puhelinsoitto kaukana asuvalle ystävälle tai perheenjäsenelle
- Ystävänpäivä teemainen askartelu lasten kanssa
- Teemaan sopivan kirjan lukeminen lasten kanssa iltasatuna
- Runon kirjoittaminen tai laulun tekeminen rakkaalle ihmiselle
- Ystävänpäivä saunan lämmittäminen ja yhdessä saunominen
- Lautapelien pelailu ilta

Tapoja juhlistaa ystävänpäivää ilmaiseksi tai hyvin halvalla löytyy lukuisia, eli rahasta tämä ei ainakaan kiinni jää. Vain kekseliäisyys ja viitseliäisyys ovat rajana.

Puhuimme ystävänpäivästä vielä myöhemmin mieheni kanssa ja hän totesi että pieninä perheen keskeisinä juttuina ystävänpävän vietto olisi ohan ok. Luulenkin että pääsemme luomaan perheellemme vielä tulevaisuudessa oikein hauskoja ystävänpäivä perinteitä. Uskon kuitenkin että meidän ystävänpäivä perinteistämme on kaupallisuus kaukana ja niihin ei paljon rahaa kulu, mutta joissa rakkautta ja hyviä muistoja on sitäkin enemmän.

Blogisisarten kanssa pätimme myös jakaa ympärillemme ja toisillemme hyvää mieltä ystävänpäivän hengessä, nimittäin lähetimme ennen ystävänpäivää toisillemme ystävänpäiväkortteja. Jokainen blogisisar esittelee blogissaan saamansa kortin ystävänpäivään liittyvässä postauksessaan.

Ystävänpäiväkortin minulle lähetti blogisisar Milli`s Little Home blogista ja itse lähetin kortin Kuiskauksia blogin blogisisarelle. Askartelemani kortin voitte siis käydä katsomassa Kuiskauksia blogista. Minua ilahduttamaan saapui tämä kortti:
 Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Hanna Poikkilehto, ystävänpäivä, blogisisaret, ystävänpäiväkortti, blogisisarten ystävänpäivä 2018, koti, olohuone, sisustus,


Tämä postaus kuuluu Blogisisarten ystävänpäivä 2018 postaussarjaan, jonka löydät myös instagramista #blogisisartenystävänpäivä2018

Muiden  blogisisarten ystävänpäivä 2018 tempauksessa mukana olevien blogisisarten ystävänpäivä postaukset pääset lukemaan näiden linkkien takaa:

Kuiskauksia
Itse tehty
Optimismia ja energiaa
Kiljusten blogi
Lumisiivet
Äidin kasvatusopas
Käsintehtyä ja kaunista
Inspiration
Pihlajan oksalla
Milli`s Little Home
Taikasaappaat
Turkooseja Unelmia
Mitäs meille?
Kivempi blogi

Oikein iloista ja onnellista 

ystävänpäivää sinulle joka blogiani luet!


Onko sinulla, perheelläsi tai ystäväporukallasi ystävänpäivä perinteitä ja jos on, niin millaisia?

xx

Hanna

7 kommenttia:

 1. Kuulun aika lailla porukkaan, jota ystävänpäivä ei sytytä. Toisaalta taas ystävänpäivä on hyvä päivä kiittää ystäviä siitä, että he ovat vierellä ja ovat kulkeneet kanssani yhteistä matkaa. Pitäisi useammin muistaa sanoa ystäville kuinka tärkeitä he ovat. Nuo perinteet kuulostavat todella hyvältä, usein yllättämiset ovat juuri kekseliäisyydestä ja viitsimisestä kiinni. Hyviä ajatuksia!

  Ihanaa ystävänpäivää sinulle Hanna :)

  VastaaPoista
 2. Ei ole ollut mitään yhteisiä perinteitä, olis kyllä hauska jos olisi. Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 3. Olen ihan samaa mieltä, ettei sinänsä kaupallisesta juhlasta tarvitse tehdä kaupallista. :) Harmittaa hiukan, etten ehtinyt osallistua tuohon korttijuttuun. Kaikkien postaukset aiheesta ovat olleet niin ihania.

  Hyvää ystävänpäivää. :)

  VastaaPoista
 4. En ymmärrä ystävänpäivää! Voin toivottaa ystäville hyvää ystävänpäivää mutta siihen se jää :D Ei muisteta miehen kanssa toisiamme mitenkään ystävänpäivänä. Naistenpäivä ja äitienpäivä on muutenkin jo ihan kulman takana.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei varsinaisesti mitään perinteitä ole perheen kanssa. Kerhossa askarrellaan kortit lasten kanssa niiden kummeille. Yleensä käydään syömässä tai tehdään esikoisen valitsemaa ruokaa kotona. Tuollaisia pieniä juttuja 🙃

  VastaaPoista
 6. Mä just mietin ihan samaa, että olisi kiva kehitellä perheen kesken jotain yhteisiä ystävänpäivän juttuja! Meillä kotona äiti osti aina pienet ystävänpäivälahjat meille lapsille ja iltapalan yhteydessä oli jotain herkkua. Siitä on jäänyt kiva muisto, vaikkei se sinäänsä iso juttu ollutkaan. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vielä kortista -luulin, että olin jo käynyt kommentoimassa! <3 Meillä ei ole ollut mitään perinteitä, mutta nyt omille lapsille haluisin sellaisia luoda. :)

  VastaaPoista