20. maaliskuuta 2018

Huonokuntoisia lasten merkkivaatteita myydään ylihintaan kirppiksellä


Saippuakuplia olohuoneessa -blogi, kuva Hanna Poikkilehto, kirpputori, lasten merkkivaatteet, Molo, ticket to heaven, Mini Rodini, Vimma, Lapsi, Taarepo, Vauva,
Molo, Gugguu, Mini rodini, Papu Design, Vimma, Ticket to Heaven. Kirpputorin pöydät pursuavat käytettyjä lasten merkkivaatteita. Otan käteeni erään lasten merkkipaidan, jossa on kulumaa ja reikä, siltikin hinnaksi on laitettu 28 euroa. Onhan se kuitenkin merkkipaita, joka säilyttää arvonsa. Voihan siitä varmasti pyytää rikkinäisenäkin suolaista hintaa, vai voiko?

Olen jo pidemmän aikaa kummastellut kirpputoreilla ja muissa käytettyä tavaraa myyvissä paikoissa rikkinäisten ja kulahtaneiden merkkivaatteiden hintoja. Kuka kehtaa pyytää käytetystä, värinsä menettäneestä, reikäisestä ja selvästi kulahtaneesta merkkivaatteesta edelleenkin todella suolaista hintaa? Määrittääkö tuotteen hintaa ennemminkin sen merkki, kuin kunto? Ymmärrän tottakai sen että hyväkuntoisesta merkkivaatteesta onkin oikeus saada hyvä hinta, mutta usein olen törmännyt juuri näihin kulahtaneisiin vaatteisiin.

Monesti näkee esimerkiksi lasten ulkohaalareita myytävän edelleen todella kalliilla, vaikka polvet olisivat jo kerran paikattu. Ticketin rikkinäisestä haalarista saatetaan pyytää 35-40e, mikä on mielestäni käytetystä ja rikkinäisestä vaatteesta aivan naurettava hintapyynti. Rikkinäinen haalari on varmasti menettänyt jo paljon ominaisuuksia, eikä varmasti esimerkiksi hylji vettä enää niin tehokkaasti.
Saippuakuplia olohuoneessa -blogi, kuva Hanna Poikkilehto, kirpputori, lasten merkkivaatteet, Molo, ticket to heaven, Mini Rodini, Vimma, Lapsi, Taarepo, Vauva,

Itse en ainakaan halua että lapseni kulkee kulahtaneen näköisissä vaatteissa, vaikka merkkivaatteita olisivatkin. Olen myös miettinyt, että kuka noista kulahtaneista vaatteista oikein sitten maksaa? Onko vaatteen ainoa tärkeä kriteeri vaatteen merkki? Ostan koska merkki.

Eräällä kirpputorilla lapsensa merkkivaatteita myynyt äiti totesi, että kun vaate on merkkiä, niin pyynti on tottakai korkeampi. Äiti kertoi myös laadun ja ominaisuuksien olevan merkkivaatteissa moninkertainen verrattuna halvempiin tuotteisiin. Tämä äiti myi minulle välikausihaalaria, jonka polvet olivat reippasti kuluneet, haalarin hintapyynti oli 25 euroa ja tinkivaraa ei ollut. Samalla reissulla ostin täysin käyttämättömän Jonatanin välikausihaalarin 15e hintaan. Mietin että kummassakohan vaatteessa ominaisuudet olivat vielä kohdallaan? Kumpikohan haalari piti paremmin vettä ja tuulta loitolla, ehjä ei niin merkki vaate vai käytössä jo kulunut merkkivaate? Äiti vielä totesi minulle, että osta vain tämä haalari niin saat siitä varmasti rahasi takaisin, kun joskus sen myyt. Myisin sen siis eteenpäin vielä kulahtaneempana, kuin mitä sen olen ostanut ja tottakai kalliilla, koska merkki. Sanomattakin on varmaan selvää että haalari jäi minulta ostamatta, vaikka merkki.

Mikä äiteihin on mennyt, onko heidän suhteellisuudentajunsa ihan hukassa? Miten he kehtaavat pyytää rikkinäisestä ja kulahtaneesta vaatteista tähtitieteellisiä summia vain sen takia, että se on jonkun merkkinen? Itse en kehtaisi. Vai johtuuko se siitä että pienestä äitiysrahasta, tai hoitovapaa korvauksesta on raaskinut sille omalle kultamurulleen ostaa kalliin merkkivaatteen. Tottakai ne rahat jotka kalliiseen tuotteeseen on käyttänyt pitää saada takaisin, vaikkakin sitten vähän kulahtaneesta tuotteesta. Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Oletko sinä törmännyt kalliisiin ja kulahtaneisiin lasten merkkivaatteisiin kirpputorilla?
Ostaisitko sinä kulahtaneen lasten merkkivaatteen vain koska se on jonkun merkkinen?
Onko sinusta käytettyjen merkkivaatteiden hinnat jo liian korkeat?

xx

Hanna


8 kommenttia:

 1. Olen niin samaa mieltä kanssasi! Monesti olen lukenut, että kallis merkkivaate on sijoitus, josta saa rahansa takaisin ja jopa enemmänkin. Mutta itse en suostu maksamaan rikkinäisestä tai loppuunkuluneesta vaatteesta vain sen merkin vuoksi. En osta rikkinäisiä astioitakaan...

  VastaaPoista
 2. Nää hintapyynnit on kyllä joo aivan luokattomia ja naurettavia :D Sen takia en itse osta uutena enkä käytettynä meidän muksulle mitään merkkivaatetta. Itselle tärkeämpää vaatteissa on sen ominaisuudet ja ulkonäkö kuin joku tietty merkki. Etenkin gugguu on sellainen merkki, jota en ymmärrä sitten ollenkaan enkä oikeastaan kyllä mitään muitakaan merkkejä.

  VastaaPoista
 3. Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Itse kanssa olen miettinyt tätä toisinaan. En todellakaan osta rikkinäistä, kulahtanutta ym vaatetta vaikka olisi kuinka tietyn merkkinen. Ennemmin sitten halvemmalla parempikuntoinen ja perus marketti vaate, kuin caan jpnkin merkin vaate.

  VastaaPoista
 4. eihän kirppiksellä kannata maksaa edes hyväkuntoisesta merkkivaatteesta uuden hintaa.todennäköisesti sen saa alesta kaupassa uutena hurjan paljon halvemmalla.

  VastaaPoista
 5. Olen törmännyt kulahtaneisiin ja kalliisiin merkkivaatteisiin kirpputorilla todella usein ja miettinyt tätä ihan samaa! Mini Rodinin haalistunut pyjama ei vain voi mielestäni maksaa 30e oli se maksanut uutena mitä tahansa... eikä kulahtanut vaate näytä hyvälle, vaikka lapussa niskassa lukisi mitä. Olen miettinyt ja ihmetellyt tätä merkki-ilmiötä kovasti. Tottakai laatu, ekolologisuus, kotimaisuus jne. ovat tärkeitä arvoja, mutta jotenkin tuntuu menneen ihan ylitse tämä tiettyjen merkkejen arvotus ja muidren yläpuolelle nostaminen, vaikuttaako se sitten näihin kirppurotihintoihinkin? Vaate on hyvä, koska se on Gugguu, vaikka se olisi haalistunut ja rikki. Tietysti jokainen maksaa ja pyytää ihan sitä mitä haluaa, mutta itse koen kirpputoreilla useinmiten nämä tuotteet ylihinnoitelluiksi :)

  VastaaPoista
 6. Kulahtaneen ostaisin ja olen ottanutkin. Miusta riittää jos ehjä. Miun lapsi voi hyvin kulkea kulahtaneessa 😊😀 (en kyllä maksaisi hirveää summaa)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samoilla linjoilla. Hinnat on ihan älyttömiä mitä pyydetään sekä ihan ok kuntoisesta tai huonokuntoisesta. Itse en todellakaan osta lapsille merkkivaatteita ellei ole halpoja. Yhtä laille ne menee rikki ja likaiseksi kuin "halpikset" Meillä siis lapset saaneet jopa reimatecin vaatteet rikki. Tästä syystä mielummin halvempaa koska sitten ei tunnu pahalta kun joutuu pois heittämään. Eikä meillä ainakaan raha kasva puissa

   Poista