24. kesäkuuta 2018

Mitä Puistoblues tarjoaa lapsiperheille? - Koko perheen Kakarablues

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Hanna Poikkilehto, Pomppulinnan Kreivi, Puistoblues, Puistoblues 2017, Kublo, Perhe, Lapsi, kakarablues, Järvenpää, Kävelykatu Janne,

Pomppulinnan Kreivi, Puistoblues 2017.


Yhteistyössä Puistoblues ja Kublo

Olemme käyneet useampana vuonna Järvenpään Puistobluesin blueskadulla kuuntelemassa hyvää musiikkia ja fiilistelemässä hyvää tunnelmaa. Meidän perheessämme rakastetaan musiikkia, niin kuin jo aiemmin eräässä Puistobluesiin liittyvässä postauksessa kerroin. Postauksen voit käydä lukemassa täältä: Puistoblues 2018 - Saippuakuplia olohuoneessa on menossa mukana

Viime vuonna Pakkasimme lapset tuplarattaineen ja hoitolaukkuineen autoon ja lähdimme ensimmäistä kertaa koko perheenä katselemaan mitä Puistobluesin blueskatu tarjoaa koko perheelle. Voinkin tämän kokemuksen jälkeen todeta Puistobluesin olevan koko perheen tapahtuma, koska se tarjoaa hyvää musiikkia ja letkeää festari tunnelmaa vauvasta vaariin. Tässä postauksessa kerron mitä kaikkea Puistobluesin Blueskatu tarjoaa erityisesti lapsille ja lapsiperheille.

Mikä Kakarablues?


Lapsille on järjestetty aivan omaa ohjelmaansa niin blueskadulle, kuin pääkonserttiinkin. Puistoblues on selkeästi panostanut lapsiin, nimittäin lapsille on Puistobluesissa oma Kakarablues. Kakarabluesin ohjelmassa on mukavan tekemisen lisäksi esiintymäsä lapsille suunnattuja bändejä ja orkestereita. Kakarabluesin bändeille on varattuna kokonaan oma esiintymislava, jonka sijainti blueskadulla on tarkasti mietitty etukäteen. Näin on mahdollistettu lapsille ja perheille mahdolisimman turvallinen ja hyvä Kakarablues kokemus. Lava ei siis sijaitse anniskelu telttojen vieressä, vaan lavalle on valittu blueskadulta hieman rauhallisempi paikka, johon on helppoa tulla myös lastenvaunujen kanssa.

Puistobluesin blueskadulla liikkuminen lastenvaunujen tai pyörätuolin kera on helppoa ja lähes esteetöntä. Puistobluesin blueskatu sijaitsee aivan Järvenpään keskustassa kävelykatu Jannella, joten paikalle on helppo tulla niin omalla autolla, junalla, kuin bussillakin. Tottakai kun paljon ihmisiä liikkuu blueskadulla, niin se vaikeuttaa kulkemista lastenvaunuilla tai pyörätuolilla, mutta muuten kulkeminen on helppoa.

Viime vuonna Blueskadun Kakarabluesissa oli lapsille järjestetty oma maalauspisteensä, jossa lapset saivat maalata Puistoblues fiiliksiä paperille. Molemmat lapset innostuivat maalailemaan ja saimmekin kotiin tuotavaksi hienoja Puistoblues tunnelmia ikuistettuna paperille.

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Puistoblues, Puistoblues 2017, Kakarablues, Lapsi, Maalaus, Järvenpää, Kävelykatu Janne,

 Lasten maalauksia Puistobluesissa 2017

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Hanna Poikkilehto, Puistoblues, Puistoblues 2017, Kakarablues, Lapsi, Erityislapsi, Kävelykatu Janne, Järvenpää,

Auno maalaa Puistoblues tunnelmia.

Kakarabluesissa esiintyneet bändit oli selkeästi valittu huolella ja ne viihdyttivät niin isompaa kuin pienenpääkin festari kansaa letkeällä meiningillä. Koko perheemme viihtyi Blueskadulla ja Kakarabluesissa niin hyvin, että olimme fiilistelemässä tunnelmaa ja kuuntelemassa bändejä kahtena päivänä. Viime vuonna esiintymässä oli mm. Pentti Rasikangas & Ohilyönti orkerteri, ja Pomppulinnan Kreivi. Pomppulinnan Kreivi oli meille entuudestaan aivan tuntematon bändi, mutta vei mennessään todella letkeällä ja mukaansa tempaavalla meiningillä.

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, Kuva Hanna Poikkilehto, Pomppulinnan Kreivi, Puistoblues, Puistoblues 2017, Kublo, Kakarablues,

 Pomppulinnan Kreivi, Puistoblues 2017.

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Hanna Poikkikehto, Pentti Rasikangas ja Ohilyönti orkesteri, Järvenpää, Kävelykatu Janne,Puistoblues, Puistoblues 2017,

 Pentti Rasikangas ja Ohilyönti Orkesteri, Puistoblues 2017

Kakarabluesista jäi niin hyvä mieli meille kaikille, joten todellakin lähdemme tänä vuonna uudestaan fiilistelemään tunnnelmaa ja hyvää musiikkia!

Mitä Kakarablues 2018 tarjoaa lapsille?


Puistobluesin Kakarablues tarjoaa mukavaa ohjelmaa koko perheelle. Luvassa blueskadulla on ainakin kasvomaalausta ja mahdollisuus piirtämiseen. Puistobluesin pääkonsertissa Järvenpään Vanhankylänniemessä lauantaina 30.6. pompitaan pomppulinnassa, temppuillaan temppuradalla ja rakennetaan kitaroita hyvän musiikin fiilistelyn ja bluespiknikin lisäksi.

Olen jo ennalta katsastanut Puistobluesin sivuilta tämän vuoden Kakarablues bändit, joissa mukana on jo aiemmin tuntemiani bändejä ja myöskin aivan uusia tuttavuuksia. Meidän perheessä odotetaan innolla varsinkin Kikattavaa kakkiasta, jonka musiikki videoita olemme katselleet You Tubesta ja tanssineet itsemme pyörryksiin. Tämän vuoden Kakarablues bändit ovat:

Keskiviikko 27.6.2018 HÖPINÄTÖTTERÖ klo 10.30 ja 16.30
Höpinätötterö on lastenmusiikkiduo, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato. Orkesterissa laulavat ja soittavat Janne Laurila (kitara & laulu) ja Joonas Keskinen (kontrabasso & laulu), jotka loihtivat ilmoille kaikenlaista höpinää! (Puistoblues.fi)

Torstai 28.6.2018 KIKATTAVA KAKKIAINEN klo 10.30 ja 16.30
Kikattava Kakkiainen viihdyttää lapsia myös Kikattavan Kakkiaisen discossa, jossa DJ Kakkiainen soittaa musiikkiansa ja MC Citykani tanssittaa, leikittää, liikuttaa sekä levittää naurua ja iloista mieltä kaikille lapsille ja lapsenmielisille. (puistoblues.fi)

Perjantai 29.6.2018 MÖRRIGANES klo 10.30 ja 16.30
Junnumielisten jytäpoppoo Mörriganes naurattaa ja leikittää enemmän kuin sata rusakkoa ja miljuuna wolttia yhteensä! Lätäkkö-Ukko hupattaa, huitoo ja rumpujansa kolluuttaa, Saltsar Gönksä kutittelee kitaraansa ja heiluttaa korviaan ja Baije Manics pomputtaa isolla viululla huvittavan monta iäntä saman kipaleen aikana. Yleisöllä ja yleisön kavereilla ja niiden vanhemmilla on melkoisen hauskaa! (puistoblues.fi)

Tämän vuoden Kakarablues ohjelmasta voit käydä lukemassa täältä: Tenavat mukaan bluesiin! - Kakarabluesissa jytää ja kitara soi  ja Puistoblues- Kakarablues

Lapsiperheillä rahat ovat usein tiukassa, varsinkin jos toinen vanhemmista sattuu olemaan lasten kanssa kotona. Nyt varmasti monet miettivät että voisihan sitä lähteä katselemaan blueskadun meininkiä, mutta millä tämän kaiken kustantaisi (koska useinhan festarit maksavat paljon)? Ei hätää! Puistobluesin ja Kakarabluesin blueskadun ohjelma on maksuton, joten kaikki vain mukaan nauttimaan letkeästä meiningistä, musiikista ja kesästä!

Äiti mulla on nälkä!


Ettei nälkä pääse yllättämään isoa tai pientä blues kansaa, niin Puistobluesin blueskadulta löytyy monenmoista ruokakojua laidasta laitaan. Viime vuonna löysimme hyvin syötävää perheen isommille ja pienemmille, enkä usko että tämäkään vuosi tekee tässä suhteessa poikkeusta. Jos nyt kuitenkin käy niin, että perheen pienimmille ei löydykään sopivaa syötävää, niin tästäkään ei kannata kanta huolta, nimittäin blueskadun toisesta päästä löytyy kauppakeskus Prisma ja sen hulppeat valikoimat.

Blueskadun ruokakojut kannataa muutenkin käydä tsekkaamassa, koska viime vuonna sieltä löytyi ainakin poroburgereita ja kaikkea muuta jännää. Syöminen blueskadulla oli myös mukavaa, koska samalla pystyi kuuntelemaan hyvää musiikkia ja fiilistelemään letkeää tunnelmaa. Puistobluesin pääkonsertissakin ruokaa voi ostaa kojuista, mutta perinteisestihän pääkonsertissa fiilistelläään bändejä piknik-eväiden kanssa.

Blueskadun varrelta löytyy tänäkin vuonna myös monenlaisia myyntikojua, josta löytyy eri käsintekijöiden tuotteita. Nämä kannattaa myöskin käydä tsekkaamassa, tai itse ainakin meinaan näin tehdä.

Toivottavasti sää suosii tänä vuonna, jotta saamme hyvän Bluesfiiliksen lisäksi vielä aurinkoa ja lämpöä. Meillä odotetaan tämän vuoden Puistobluesia innolla, joten toivottavasti näemme siellä!

Tästä pääset Puistobluesin ja Kublon sivuille:

Puistoblues
KUBLO


Letkeää kesää toivotellen ja Puistobluesia odotellen:

xx

Hanna

0 kommenttia: