2. elokuuta 2018

Vinkkejä oman tyylin löytämiseen - Kuinka oman tyylin etsiminen etenee?

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Mikko Poikkilehto, Hanna Poikkilehto, oma tyyli, kauneus, Lifestyle, my style, street style, outfit, Liu Jo, Helsinki, MioSa, Design,

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Mikko Poikkilehto, Hanna Poikkilehto, oma tyyli, kauneus, Lifestyle, my style, street style, outfit, Liu Jo, Helsinki, MioSa, Desig

Paita: Vila (secondhand)
Farkut: KappAhl (secondhand)
Kengä: New Look Generation
Laukku: Liu Jo
Kaulakoru: MioSa Design

Kirjoitin blogissani jokunen aika sitten raskauksien ja imetyksen jälkeen kadoksissa olevasta tyylistäni ja sen etsinnästä. Postauksen voit käydä lukemassa täältä: Oma tyyli hukassa lasten saamisen jälkeen.

Tyylini oli selkeästi jämähtänyt aikaan ennen lapsia ja olenkin nyt etsinyt sitä kuka minä olen nyt. Millaisista vaatteista minä pidän? Millaisesta tyylistä pitää aikuistunut Hanna? Tässä postauksessa kerron millaisia muutoksia edellisen postauksen kirjoittamisen jälkeen on tyylissäni kerennyt tapahtua ja mitä olen jo tehnyt saavuttaakseni päämääräni. Postauksen lopussa annan myös omat vinkkini oman tyylin etsintään.

Aloitin prosessin käymällä vaatehuoneeni läpi ja laittamalla sieltä kaikki liian pienet vaatteet pois. Tämä helpotti elämääni ja pukeutumista jo huomattavasti. Enää ei aamuisin tarvinnut miettiä, että sopiikohan tämä paita päälleni, vai onkohan se liian pieni. Pukeutuminen on siis helpompaa ja aikaa säästyy, kun ei tarvitse turhaan sovitella liian pieniä vaatteita ja turhautua kun ei ole mitään päällepantavaa.

Ehkä yksi tärkeimmistä muutoksista on ollut se, että olen hankkinut itselleni pikkuhiljaa uusia ja oikean kokoisia vaatteita. Olen kiertänyt kirpputoreja ja tehnyt niistä aivan mahtavia löytöjä. Olen myös saanut muutamia vaatteita ja hyödyntänyt aleja, sekä poistomyyntejä. Pikuhiljaa vaatehuoneestani alkaa löytyä mukavia vaatteita, jotka kuvastavat sitä millainen minä olen.

Olen tarkoituksella sovitellut vaatteita kirppiksillä ja kaupoissa, sekä miettinyt millaisia vaatteita haluaisin käyttää. Hyvin selkeästi olen huomannut tyylini olevan murroksessa. Ostoskoriini on päätynyt sellaisi vaatteita, joita ennen en olisi ostanut mistään hinnasta.

Olen huomannut pitäväni aivan uudenlaisista paitojen kuoseista ja väreistä. Aiemmin pukeuduin useinmiten vain mustiin vaatteisiin, mutta nykyisin välttelen pukeutumista täysin kokomustaan asuun. Haluan että asussani on aina mukana valkoista tai jotakin väriä, koska enhän ole menossa hautajaisiin.

Ennen vierastin ajatusta kukallisista kuoseista vaatteissa. Kukkakuosit muistuttivat minua aiemmin vain vanhoista mummoista ja tätimäisistä ihmisistä. Vaikka kukkakuosit alkoivat olla hyvin trendikkäitä en olisi voinut kuvitella käyttäväni niitä itse. Tässä yhtenä päivänä minulla oli pälläni mustavalkoinen paita, jossa oli selkeästi kukkakuosi ja pidin paidasta todella paljon. Kukkakuosi oli selkeästi mieleinen, kunhan se ei ollut kovin räikeä, vaan kevyen hillitty.

Olen myös ihastunut vaaleanpunaiseen väriin, joka oli itselleni ennen täysi kauhistus. Ostin itselleni juuri vaaleanpunaiset kengät ja omistan jo useita vaaleapunaisia neuleita. Yksi vaaleanpunainen huivikin löytyy nykyisin vaatekaapistani. Jos joku olisi kertonut minulle kolme vuotta sitten että tulevaisuudessa pidän vaaleanpunaisesta olisin vain nauranut ja todennut tämän olevan mahdotonta.

Ihastuttavien vaatteiden listalle on päässeet myös kynähameet ja peplum topit. Olen täysin myyty! Olen löytänyt vaatekaappiini jo kaksi vaaleanpunaista peplum toppia. Ne sopivat todella hyvin yhteen mustien housujen tai mustan kynähameen kanssa. 

Olen huomannut että pidän vaatteista ja paidoista jotka ovat naisellisia ja niissä saa myös olla naisellisia yksityiskohtia esim. pitsiä ja röyhelöitä.

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Mikko Poikkilehto, Lifestyle, oma tyyli, kauneus, street  style, my style, outfit, Liu Jo, Bola, KappAhl, secondhand, Nomination,

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Mikko Poikkilehto, Lifestyle, oma tyyli, kauneus, street  style, my style, outfit, Liu Jo, Bola, KappAhl, secondhand, Nomination,

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Mikko Poikkilehto, Lifestyle, oma tyyli, kauneus, street  style, my style, outfit, Liu Jo, Bola, KappAhl, secondhand, Nomination,
Paita: Only (secondhand)
Farkut: KappAhl (secondhand)
Neule: KappAhl
Laukku: Liu Jo
Kengät: DinsKo
Kaulakoru: Bola
Rannekorut: Nomination

Miten siis löytää oma tyyli? Otin siitä selvää ja löysin omani seuraavien vinkkien avulla, jotka haluan jakaa kanssanne.  Tässä siis minun vinkkini siihen kuinka oman tyylin voi löytää:



Kuinka löytää oma tyyli?



1. Karsi ja poista sopimattomat vaatteet


Poista kaapistasi väärän kokoiset vaatteet ja myös ne sopivan kokoiset, jotka eivät enää tunnu sinusta hyvältä. Poista ne mitä et enää käyttäisi, vaikka ne mahtuisivatkin päälle. Poista myös kaikki  kulahtaneet vaatteet.

2. Tee taustatutkimusta, eli etsi tyyliä josta pidät


Tarkastele netistä (esim. pinterest, instagram ja erilaiset blogit) ja lehdistä millaisista ja minkä tyylisistä vaatteista voisit pitää. Pohdi minkä väriset vaatteet ovat mielestäsi ihania. Katsele mitä kuoseja et missään nimessä haluaisi käyttää.

Millaisiin vaatteisiin kiinnität huomiota kävellessäsi kadulla? Kun näet henkilön joka on pukeutunut mielestäsi ihanasti, niin pistä merkille mitä hänellä on päällään ja mieti voisitko soveltaa tyyliä oman tyylisi etsinnässä.

Voit kerätä esimerkiksi pinterestiin oman kansion sellaisista vaatteista, tyyleistä, asusteista jne. joista todella pidät ja jotka sykähdyttävät sinua.

3. Sovita, sovita ja sovita. Etsi kunnes löydät!


Sovita rohkeasti päällesi erilaisia ja erityylisiä vaatteita. Olen löytänyt tämän hetkiset lempivaatteeni juuri niiden vaatteiden joukosta, joita en olisi aiemmin voinut uskoa laittavani päälle.

Voit tietenkin tarvittaessa käyttää tähän apuna ammattilaista, joka osaa kertoa sinulle millaiset vaatteet vartalotyypillesi sopii parhaiten. Ammattilainen osaisi myös ehdottaa sinulle uuden tyylisiä ja erilaisia vaatteita, kuin mitä ehkä osaisit itse valita sovitettavaksi.

4. Älä sorru "on tää varmaan ihan ok" vaatteisiin


Osta vaatteita jotka miellyttävät silmääsi, näyttävät hyvältä päälläsi, tuntuvat päällä hyvältä ja ovat oikean kokoisia. Niin ja tietenkin ostat vaatteen vain jos ne sopivat uuteen tyyliisi. Jätä ostamatta kaikki mikä on vain ihan ok, tai ehkä ok. Osta vaatteita joista oikeasti pidät.

5. Muista uuden tyylisi mukaiset asusteet.


Muista myös asusteet ja oikean kokoiset alusvaatteet.  Asusteilla saat paljon aikaiseksi pukeutumisessa. Millaisista laukuista tai koruista pidät? Entäpä kengät ja huivit? Myös asusteet kuuluvat vaatteiden lisäksi tyyliin.

6. Kokeile rohkeasti. Etsi niin löydät.


Oma tyyli löytyy vain kokeilemalla. Kaikki vaatteet eivät käy kaikille ja kaikki eivät vain pidä kaikesta. Jätä suosiolla ostamatta ne vaatteet, jotka eivät ole juuri sitä mitä haet. Tähän pätee lause etsivä löytää.


Näin minä olen etsinyt uutta tyyliäni ja edennyt projektissa jo ihan mukavasti eteenpäin. Muista että koko vaate kaappia ei tarvitse muokata uuteen tyyliin kerralla, vaan sen voi tehdä pikkuhiljaa vaate kerrallaan. Kunhan kuitenkin ne liian pienet ja täysin kulahtaneet vaatteet ovat poistettu viemästä kaappitilaa ja tekemästä pukeutumisesta turhauttavaa.

Saippuakuplia olohuoneessa blogi, kuva Mikko Poikkilehto, Hanna Poikkilehto, oma tyyli, kauneus, Lifestyle, my style, street style, outfit, Liu Jo, Helsinki, MioSa, Desig

Paita: Vila (secondhand)
Farkut: KappAhl (secondhand)
Kengä: New Look Generation
Laukku: Liu Jo
Kaulakoru: MioSa Design

Eteenpäin siis mennään ja tästä on hyvä jatkaa.

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat uutta tyyliäni. Mitä pidit uudesta tyylistäni? Minä ainakin pidän. :)

Oletko sinä löytänyt oman tyylisi, vai etsitkö sitä vielä?


xx

Hanna


Kuvat: Mikko Poikkilehto, editointi Minä



2 kommenttia:

  1. Tyylisi näyttää hyvältä! :) Se on totta, että kaikki vaatteet eivät sovi kaikille ja kaikki eivät tykkää kaikesta. Itse en voinut kuvitella aluksi, että käyttäisin pillifarkkuja, mutta kummasti ne vaan löysivät jalkaani. :) Toppeja vierastin pitkään, mutta nyt ne on tosi kivoja. :) Olen huivien suurkuluttaja... En käytä koruja juurikaan, mutta lähes aina mulla on huivi kaulassa. Tämä johtuu myös siitä, että saan esim. vedosta helposti niskan tai kurkun kipeäksi. Kun pidän huivia olen varmasti selättänyt monta flunssaa ja niskajumia. :) En juurikaan meikkaa, mutta kun lähden johonkin, niin olen tarkka siitä, että vaatteet ja hiukset näyttävät hyvältä! :)

    VastaaPoista